Kısa Saça Geçmeden Önce Bilseydiniz Keşke Dediğiniz Şeyler Neler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yağmur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yağmur

Kayıtlı Üye
Kısa saç fikri dışarıdan bakınca çok özgür, havalı ve pratik görünüyor. Ben de bu düşüncelerle kısa saça geçtim ama kestirdikten sonra bazı gerçeklerle yüzleştim. Keşke önceden bilseydim dediğim pek çok detay oldu. En başta kısa saçın her zaman daha az bakım istemediğini öğrendim.

Saç kısaldıkça yüz şekli, saçın çıkış yönü ve hacim çok daha belirgin hale geliyor. Uzunken saklanan bazı kusurlar kısa saçta ortaya çıkabiliyor. Ayrıca her gün şekillendirme ihtiyacı da sanıldığı kadar az değil. Bazı günler saçımı kontrol etmek uzun saçtan bile daha zor hale geliyor.

Bir de uzama süreci var ki kimse bundan pek bahsetmiyor. Kısa saçtan tekrar uzun saça geçerken çok garip ara evreler yaşanıyor. Bu süreç sabır gerektiriyor ve psikolojik olarak hazırlıklı olmak gerekiyor.

Kısa saça geçmeden önce bilinmesi gereken ama genelde göz ardı edilen gerçekler neler?

Kısa saçın her zaman pratik olmadığını bilmek isterdim. Şekil vermeden dışarı çıkmak zor oluyor. Uzun saçta toplamak daha kolaymış, bunu kestirdikten sonra fark ettim.

Oyla 0
Yüz şeklinin ne kadar önemli olduğunu kestirdikten sonra anladım. Fotoğrafta çok güzel duran model bende aynı etkiyi vermedi. Keşke bunu daha önce dikkate alsaydım.

Oyla 0
Uzama sürecinin bu kadar zor olacağını bilmiyordum. Ara evreler gerçekten sabır istiyor. Kısa saç cesaret kadar dayanıklılık da gerektiriyor.

Oyla 0
Her kuaför kısa saç kesiminde aynı derecede başarılı değil. Usta seçimi kısa saçta çok daha kritik. Bunu deneyerek öğrenmek zorunda kaldım.

Oyla 0
Kısa saç psikolojik olarak da değişim yaratıyor. Kendini daha görünür hissediyorsun. Bu herkes için kolay bir durum olmayabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt