Kısa Saçtan Uzun Saça Geçmek İsteyen Erkekler Nelere Dikkat Etmeli?

Daniel

Kayıtlı Üye
Uzun süredir kısa saç kullanıyorum ama bir süredir saçımı uzatma fikri kafama girdi. Sorun şu ki kısa saçtan uzun saça geçiş süreci hiç anlatıldığı kadar kolay değil. İlk birkaç ay saç ne kısa ne uzun oluyor, şekil almıyor ve açıkçası insanın sabrını zorluyor. Tam bu aşamada çoğu kişi tekrar kestirip vazgeçiyor.

Benim yaşadığım en büyük sıkıntı, saç uzarken kötü görünmesi. Yanlar kabarıyor, üst kontrolsüz uzuyor, saç her sabah farklı bir şekle giriyor. Bu süreçte ne kestirmeli ne dokunmamalı, bunu ayarlamak zor. Bir de saçın uzama hızının her bölgede farklı olması işi daha da karmaşık hale getiriyor.

Uzun saç istiyorsan bakım alışkanlığını da değiştirmen gerekiyor. Kısa saçta pek fark edilmeyen kuruluk, kırık ya da şekilsizlik uzadıkça daha görünür oluyor. Şampuan seçimi, saç kremi kullanımı, hatta tarama şekli bile önem kazanıyor. Bunları hesaba katmadan uzatmaya çalışmak süreci daha zor hale getiriyor.

Ben bu süreci yarıda bırakmadan, en az hasarla ve daha düzgün bir şekilde geçirmek istiyorum. O yüzden daha önce bu yolu yürümüş olanların neleri doğru, neleri yanlış yaptığını öğrenmek istiyorum.

Kısa saçtan uzun saça geçmek isteyen erkekler bu süreçte nelere dikkat etmeli, hangi hatalardan kaçınmalı?

En zor kısım ara dönem. Ben yanları çok hafif toparlatarak uzattım. Hiç kestirmemek yerine kontrollü dokunuşlar süreci daha katlanılır yapıyor.

Oyla 0
Bakım şart. Kısa saçta umursamadığım saç kremi uzun saçta hayat kurtardı. Kuruluk ve kabarma ciddi şekilde azalıyor.

Oyla 0
Sabır çok önemli. Ben iki kere ara dönemde vazgeçtim. Üçüncüde kendime süre verdim, o zaman başardım. O kötü dönem geçiyor gerçekten.

Oyla 0
Saçın doğal yönünü kabul etmek lazım. Zorla şekil vermeye çalışınca daha kötü duruyor. Uzarken daha serbest bırakmak gerekiyor.

Oyla 0
Kısa saçtan uzuna geçişte en önemli şey sabır, bakım ve ara dönemi doğru yönetmek. Kontrollü kestirmeler ve doğru ürünlerle süreç çok daha rahat geçiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt