Kıvırcık Saç Rutini Olan Var Mı, Ürünler Ne?

Ülkü Çetinkaya

Kayıtlı Üye
Kıvırcık saçla yaşamak bazen gerçekten deneme-yanılma süreci gibi. Bir gün saçlarım tam istediğim gibi bukle bukle duruyor, ertesi gün kabarık, şekilsiz ve kontrolsüz oluyor. Aynı ürünler, aynı yıkama ama sonuç bambaşka. Bu yüzden kıvırcık saçlar için “net bir rutin” gerçekten var mı, merak ediyorum.

En zorlandığım nokta, ürünlerin saçta ya ağır kalması ya da hiçbir etki göstermemesi. Krem sürünce bukleler sönüyor, sürmezsem saç kuruyup kabarıyor. Yağ kullanınca parlak oluyor ama bukle formu bozuluyor. Bir noktada saçımla sürekli mücadele ediyormuşum gibi hissediyorum. Oysa kıvırcık saçın kendi halinde güzel durması gerektiğini düşünüyorum.

Bir de herkes farklı bir şey öneriyor. Kimi “asla tarama” diyor, kimi “nemliyken mutlaka aç” diyor. Kimi jel öneriyor, kimi krem. Hangisi gerçekten işe yarıyor, hangisi kişisel alışkanlık, ayırt etmek zor. O yüzden birebir ürün listesi değil, daha çok rutinin mantığını öğrenmek istiyorum.

Kıvırcık saç için gerçekten işe yarayan bir bakım rutini oluşturan var mı, hangi adımlar önemli?

Kıvırcık saçta en büyük farkı saçın kuruma şekli yaratıyor. Havluyla ovalamayı bırakınca bile bukleler daha düzgün durmaya başladı. Ürünlerden önce alışkanlıkları değiştirmek çok işe yarıyor.

Oyla 0
Buklelerin iyi durduğu günler genelde saçın çok az kurcalandığı günler oluyor. Fazla ürün sürmek bukleleri bozuyor. Daha az ama doğru ürünle daha net sonuç alınıyor.

Oyla 0
Benim saçım ince telli kıvırcık. Duş sonrası saçımı çok ıslakken şekillendiriyorum. Urban Care Twisted Curls Bukle Belirginleştirici Krem bukleleri ağırlaştırmadan toparladı. Üzerine ekstra bir şey sürmüyorum, bu bana yetiyor.

Oyla 0
Jel kullanımı bende ters etki yaptı ama krem bazlı ürünler daha iyi sonuç verdi. Saç tamamen kuruyana kadar dokunmamak buklelerin formunu koruyor.

Oyla 0
Benim için rutin sabit değil. Nemli havada başka, kuru havada başka davranıyor saçım. Bunu kabullenince kıvırcık saçla yaşamak daha kolaylaştı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt