Doğan Özükar
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar selam, saç ekimimi yaklaşık 6 ay önce yaptırdım. Şu an saçlarım uzamaya başladı ama fark ettiğim bir şey var: yeni çıkan teller sanki eskisine göre daha dalgalı ve sert. Ekimden önce saçlarım düz sayılırdı ama şimdi fön çekmeden düzgün durmuyor. Acaba bu durum geçici mi, yoksa saç ekimi sonrası kalıcı bir değişim mi oluyor?
Doktorum operasyon sırasında köklerin açıyla ekildiğini, saçların yönlerinin zamanla oturacağını söylemişti. Ama bazı forumlarda okudum, birçok kişide ekim sonrası saçlar kıvırcık veya dalgalı çıkıyormuş. Bunun nedeninin köklerin yeni dokuya uyum sağlarken yön değiştirmesi olduğu söyleniyor.
Benim tahminim, saç telleri zamanla kendi yapısına dönecek ama ne kadar sürecek bilmiyorum. Ayrıca saçlar biraz kalınlaştıkça düzleşir mi, merak ediyorum.
Saç ekimi sonrası sizde yeni çıkan saçlar düz müydü, kıvırcık mı çıktı? Zamanla saçın yapısı değişti mi?
Doktorum operasyon sırasında köklerin açıyla ekildiğini, saçların yönlerinin zamanla oturacağını söylemişti. Ama bazı forumlarda okudum, birçok kişide ekim sonrası saçlar kıvırcık veya dalgalı çıkıyormuş. Bunun nedeninin köklerin yeni dokuya uyum sağlarken yön değiştirmesi olduğu söyleniyor.
Benim tahminim, saç telleri zamanla kendi yapısına dönecek ama ne kadar sürecek bilmiyorum. Ayrıca saçlar biraz kalınlaştıkça düzleşir mi, merak ediyorum.