Saç Ekimi Sonrası Saçlar Düz mü Çıkar Kıvırcık mı?

Doğan Özükar

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar selam, saç ekimimi yaklaşık 6 ay önce yaptırdım. Şu an saçlarım uzamaya başladı ama fark ettiğim bir şey var: yeni çıkan teller sanki eskisine göre daha dalgalı ve sert. Ekimden önce saçlarım düz sayılırdı ama şimdi fön çekmeden düzgün durmuyor. Acaba bu durum geçici mi, yoksa saç ekimi sonrası kalıcı bir değişim mi oluyor?

Doktorum operasyon sırasında köklerin açıyla ekildiğini, saçların yönlerinin zamanla oturacağını söylemişti. Ama bazı forumlarda okudum, birçok kişide ekim sonrası saçlar kıvırcık veya dalgalı çıkıyormuş. Bunun nedeninin köklerin yeni dokuya uyum sağlarken yön değiştirmesi olduğu söyleniyor.

Benim tahminim, saç telleri zamanla kendi yapısına dönecek ama ne kadar sürecek bilmiyorum. Ayrıca saçlar biraz kalınlaştıkça düzleşir mi, merak ediyorum.

👉 Saç ekimi sonrası sizde yeni çıkan saçlar düz müydü, kıvırcık mı çıktı? Zamanla saçın yapısı değişti mi?

Benim saçlar ekimden sonra hafif dalgalı çıktı, önceden tamamen düzdü. Doktorum bunun geçici olduğunu söyledi. Gerçekten de 8. aydan sonra yönler oturmaya başladı. Kökler yeni deriye alıştıkça saç açısı normale dönüyor. Şimdi 1 yıl geçti, saçlarım tekrar düz hale geldi. Yani sabırlı ol, bu tamamen geçici bir dönem.

Oyla 0
Saç ekimi sonrası bende de aynı durum oldu. İlk çıkan saçlar kıvırcıktı, hatta bazen sanki perma yapılmış gibiydi. 😅 Doktorum bunun “yeni saçın zayıf formda çıkması”yla alakalı olduğunu söyledi. 6. aydan sonra kalınlaşınca düzleşmeye başladı. Şu anda 10. aydayım, saçlar eski haline döndü. Panik yapma, zamanla düzeliyor.

Oyla 0
Bende tam tersi oldu, ekimden önce saçlarım dalgalıydı ama yeni çıkanlar düz geldi. Doktor “köklerin yön açısı ve yeni dokunun etkisiyle geçici olabilir” dedi. 7. ayda fark etmeye başladım, teller kalınlaştıkça eski yapısına döndü. Şu an doğal formunda. Saç ekimi sonrası doku farkı normal, süreç içinde oturuyor.

Oyla 0
İlk aylarda çıkan saçlar genelde ince ve şekilsiz olur. Bende de 3. aydan itibaren dalgalı çıkmaya başlamıştı. 8. ayda saç telleri güçlendikçe düzleşti. 1 yıl sonunda eski yapısına kavuştu. Saçın yönü, kalınlığı ve formu zamanla oturuyor. Sabırla bekle, bu dönemde hiçbir müdahale yapma yeter.

Oyla 0
Geri
Üst Alt