Koleston Saç Boyası Saça Zarar Veriyor mu? Avantajları ve Dezavantajları

Simge Tokgöz

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar,

Uzun süredir saçımı evde boyuyorum ve genelde farklı markalar denedim. Son zamanlarda en çok adı geçen ürünlerden biri de Wella Koleston saç boyası. Özellikle renklerin canlılığı ve beyaz kapatma gücü çok övülüyor. Ama kafamda büyük bir soru var: Saça zarar veriyor mu?

Çünkü her saç boyasının mutlaka bir miktar yıpratıcı etkisi oluyor. Bazı kullanıcılar Koleston’un saçları kuruttuğunu, bazıları da doğru bakım yapıldığında sorun yaşanmadığını yazmış.

Benim merak ettiklerim:
  • Koleston gerçekten saç tellerini kurutuyor mu?
  • Boyadan sonra saçta sertleşme ya da kırılma oluyor mu?
  • Avantajları ve dezavantajları neler?
Beyaz kapatma özelliğinin güçlü olduğunu duydum, bu benim için çok önemli. Fakat saç sağlığımı kaybetmek istemiyorum. Renk ne kadar güzel olursa olsun, saçlar yıprandıktan sonra toparlaması çok zor oluyor.

Bu yüzden Koleston kullanıp uzun süre deneyim yaşayanların yorumlarını özellikle merak ediyorum. Sizce bu boya saç için riskli mi, yoksa doğru bakım ile güvenle kullanılabilir mi?

Ben Koleston’u yıllardır kullanıyorum. Evet, biraz kurutuyor ama bence bu çoğu kalıcı boyada oluyor. Boyadan sonra mutlaka nemlendirici maske ve bakım kremi kullanıyorum, o zaman hiçbir sorun kalmıyor. Avantajı, renklerin çok canlı çıkması ve uzun süre kalıcı olması. Dezavantajı ise kokusunun ağır olması.

Oyla 0
Benim saçım ince telli olduğu için her boyadan çok etkileniyor. Koleston ile boyadığımda saçım biraz sertleşti ama kullandığım keratin içerikli saç kremiyle toparladım. Renk gerçekten çok güzel oldu ve beyazları kapattı. Yani doğru bakım yapılmazsa kurutabiliyor ama avantajı da rengin yoğunluğu.

Oyla 0
Koleston’un küllü kahvesini denedim. Renk harika oldu, uzun süre kalıcıydı. Saçı biraz yıprattı ama bence avantajları daha fazla. Beyaz kapatma konusunda mükemmel, ayrıca parlaklık çok hoşuma gitti. Dezavantajı, açık tonlar daha çabuk akıyor.

Oyla 0
Benim saçımda çok beyaz var ve Koleston tek uygulamada hepsini kapatıyor. Bu en büyük artısı. Ama düzenli bakım yapmazsanız saç tellerinde kuruluk oluşabiliyor. Ben her boyadan sonra hindistancevizi yağı maskesi yapıyorum, saçım yumuşacık kalıyor. Yani bence Koleston saça zarar vermiyor, sadece doğru şekilde bakım yapmazsanız kurutabiliyor. Avantajları kesinlikle kalıcılık ve beyaz kapatma.

Oyla 0
Geri
Üst Alt