Koleston Saç Boyası ile Evde Saç Boyamak: Gerçekten Kolay mı?

Arzu

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar,

Uzun süredir saçımı evde kendim boyamayı düşünüyorum. Hem kuaför masrafından kurtulmak hem de istediğim zaman rengimi yenileyebilmek için evde boyama bana çok cazip geliyor. Araştırma yaparken en çok öne çıkan ürünlerden biri Wella Koleston saç boyası oldu. Özellikle “yoğun renk kalıcılığı” ve “tam beyaz kapatma” iddiası dikkatimi çekti.

Fakat aklımda bazı soru işaretleri var:
  • Koleston ile evde boyama gerçekten kolay mı?
  • Koyu renk saçlarda beyazları tam kapatıyor mu?
  • Uygulama sırasında saç derisini yakma ya da tahriş etme gibi bir sorun yaşanıyor mu?
Benim saç rengim koyu kahve ve şakaklarımda beyazlar çıkmaya başladı. Kuaförde boyatınca güzel oluyor ama sürekli vakit ve para harcamak zorunda kalıyorum. Evde kendim boyasam aynı sonucu elde edebilir miyim, çok merak ediyorum.

Daha önce Koleston kullanan kadınların deneyimlerini duymak benim için çok önemli. Çünkü kuaförler genelde “evde olmaz, profesyonel boyalar daha iyi” diyor ama forumlarda birçok kişi evde boyamanın gayet iyi sonuç verdiğini yazmış.

Sizce Koleston gerçekten evde kolay uygulanabilir mi?

Ben yaklaşık 1 yıldır saçımı evde Koleston ile boyuyorum. Kutunun içinden çıkan oksidan ve krem yeterli oluyor. Uygulama da çok basit, tarakla bile sürebiliyorsun. Beyaz kapatma konusunda gerçekten başarılı. Renkler çok canlı çıkıyor ve yaklaşık 6 hafta dayanıyor. Kuaföre gitmeme gerek kalmıyor, çok memnunum.

Oyla 0
Ben ilk defa geçen ay Koleston ile saçımı evde boyadım. Açıkçası biraz korkuyordum ama düşündüğümden çok daha kolay oldu. Renk eşit dağıldı, beyazları tamamen kapattı. Sadece kokusu biraz ağır geldi, boyarken odayı havalandırmak gerekiyor. Onun dışında gayet güzel bir sonuç aldım, kuaförde boyatmışım gibi oldu.

Oyla 0
Ben küllü kahve rengini denedim. Saçım çok koyu olduğu için önce tutmaz diye düşündüm ama sonuç süper oldu. Boya saçımı sertleştirmedi, yanında çıkan bakım kremi yumuşattı. Evde boyarken dikkat etmen gereken tek şey süreyi aşmamak. 40 dakika bekletince tam istediğim gibi oldu.

Oyla 0
Benim saçımda çok beyaz var ve sürekli kuaföre gidiyordum. Sonra Koleston’u denedim ve gerçekten işimi çok kolaylaştırdı. Evde tek başıma rahatlıkla uyguladım. Boya akmadı, saç derimi de yakmadı. Renk çok canlı çıktı ve uzun süre kaldı. Tek dezavantajı, açık tonlar daha çabuk akıyor ama koyu renklerde çok kalıcı. Ben artık kuaföre gitmeden evde boyuyorum, ciddi bir tasarruf oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt