Kuru Saçlar İçin En İyi Saç Yağı Hangisi?

Gülcan Yıldız

Kayıtlı Üye
Saçlarım genel olarak kuru sayılır ama özellikle uçları bayağı kuruyor. Duştan sonra tararken hemen takılıyor, bazen de saç uçları sert sert hissediliyor. Saç kremi kullanıyorum ama yine de o yumuşaklık çok uzun sürmüyor. Birkaç saat sonra uçlar tekrar kuru gibi oluyor.

Çevremde saç yağı kullanan çok kişi var. Kimisi duştan önce sürüyor, kimisi duştan sonra uçlara uyguluyor. Ama hangisinin gerçekten işe yaradığını pek bilmiyorum. Bir de saçımı ağırlaştırmasından biraz korkuyorum çünkü saçım çok kalın telli değil.

Özellikle saç uçlarını yumuşatan ve saçın daha parlak görünmesini sağlayan bir yağ arıyorum. Çok yoğun ve yapış yapış olan ürünler de istemiyorum açıkçası. Daha çok saçı bakımlı gösteren bir şey olsa yeterli.

Saçımın kabarmasını da biraz azaltırsa benim için bonus olur diyebilirim.

Kuru saçları yumuşatan ve saç uçlarını toparlayan saç yağı olarak siz hangilerini kullanıyorsunuz?

Kuru saçta yağ gerçekten fark yaratabiliyor. Ben genelde duştan sonra saçım hafif nemliyken uçlara azıcık sürüyorum. Fazla kaçırınca saç ağırlaşıyor ama doğru miktarı bulunca saç daha parlak duruyor. Özellikle uçların o sert görüntüsü gidiyor.

Oyla 0
Ben bir süredir Elseve Mucizevi Yağ kullanıyorum. Saç uçlarına çok az sürüyorum, gerçekten azıcık yetiyor. Saçımı yağlı göstermeden daha yumuşak yapıyor gibi geliyor bana. Özellikle kuruluk olan uçlarda fark ettim.

Oyla 0
Bende işe yarayan şey duştan önce yağ sürmek oldu. Duşa girmeden yarım saat önce uçlara hindistan cevizi yağı sürüyorum. Sonra normal şekilde yıkıyorum. Saçlarım eskisi kadar sert olmuyor artık.

Oyla 0
Ben saç yağını sadece uçlara sürüyorum, yukarı çıkarmıyorum. Bir ara tüm saça sürmüştüm ve saçım sönmüştü. Uçlara uygulayınca daha güzel duruyor. Hem kabarma azalıyor hem de saç daha parlak görünüyor.

Oyla 0
Benim saçlarım da çok kuruyordu. Argan yağı kullanmaya başladım, özellikle duştan sonra saç uçlarına uyguluyorum. Az miktarda sürünce saç daha bakımlı duruyor. En azından o kuru görüntü biraz gidiyor diyebilirim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt