Lazer Epilasyon Kadınlarda Kalıcı Sonuç Verir Mi, Kaç Seansta Biter?

Şule Kaplan

Kayıtlı Üye
Sabah aynaya baktığımda, yıllardır uğraştığım o minik tüylerle göz göze geldim yine. Her defasında “bu sefer son olacak” deyip başlamıştım ama bir türlü o kalıcılığı yakalayamamıştım. Sonra bir arkadaşımın önerisiyle lazer epilasyona başladım. İlk seans öncesi korkularım vardı: acır mı, işe yarar mı, param boşa mı gider? Ama merak baskın çıktı.

İlk seanstan sonra hafif bir kızarıklık dışında bir sorun yaşamadım. Asıl şaşırdığım şey, birkaç hafta sonra bazı bölgelerde tüylerin gerçekten dökülmeye başlamasıydı. “Yok artık, bu kadar çabuk mu fark ediyor?” dedim kendi kendime. Seanslar ilerledikçe fark belirginleşti. Özellikle koltuk altı ve bacak bölgemde gözle görülür bir azalma oldu.

Ama şunu fark ettim: herkesin cilt tipi, kıl rengi, hatta hormonu bile farklı. Kimine 6 seans yetiyor, kimine 10 bile az geliyor. Tamamen kişisel bir süreç. Bu yüzden birinin yaşadığı deneyim seninkiyle birebir tutmayabiliyor.

Yine de şunu net söyleyebilirim: doğru merkez, doğru cihaz ve düzenli seanslarla sonuç almak mümkün. Ama o “tamamen bitti” cümlesini duymak biraz sabır istiyor.

Peki sizce, gerçekten tam kalıcı sonuç mümkün mü, yoksa belli aralıklarla tekrarlamak mı gerekiyor sizce?

Ben yaklaşık 1 yıldır düzenli gidiyorum, 8 seans sonunda bacaklarımda neredeyse hiç tüy kalmadı. Ama yüzde biraz daha inatçı oluyor. Doktorum yılda bir “hatırlatma seansı” önerdi. Tamamen bitiyor diyemem ama sonuçtan çok memnunum.

Oyla 0
Benim cildim buğday, tüyler koyu renkti. 5. seanstan sonra fark ciddi şekilde belirginleşti. Ancak hamilelikten sonra biraz geri çıktı. Bence kalıcılık biraz da hormonlara bağlı. Yine de öncesine göre çok fark var.

Oyla 0
İlk başta tereddüt ettim çünkü çok reklam var ama herkes farklı anlatıyor. Ben buz lazer yaptırdım, acı neredeyse yoktu. 6 seans sonunda koltuk altımda sıfır tüy kaldı. Ama yüzde o kadar etkili olmadı maalesef.

Oyla 0
Koltuk altı ve bikini bölgesinde süper sonuç aldım. Bacaklarda da azaldı ama tamamen yok olmadı. En azından jilet derdi bitti. Cilt rengine göre cihaz seçimi çok önemliymiş, bunu sonradan öğrendim.

Oyla 0
Benim için sabır isteyen bir süreçti. 9 seans sonunda bile birkaç ince tüy çıkıyor ama artık dert etmiyorum. “Kalıcı” kelimesi bence biraz abartı, ama uzun süreli rahatlık kesin var.

Oyla 0
Geri
Üst Alt