Lazer Epilasyon Sonrası Ciltte Hassasiyet Ne Kadar Sürer?

Eda Demiral

Kayıtlı Üye
Son lazer seansımdan sonra cildimde belirgin bir hassasiyet başladı; sanki hafif bir güneş yanığı gibi sıcak, dokununca rahatsız eden bir gerginlik. Önce “geçer” diye önemsemedim ama kıyafetlerin sürtünmesi bile huzursuz edince endişelendim. Daha önceki seanslarda bu kadar yoğun değildi; “acaba bu kez ayar mı yüksek geldi?” diye düşündüm, sonra uzmanımı aradım.

“Bu, işlemden sonra kısa süreli görülen normal bir reaksiyon” dedi ve soğuk kompres ile parfümsüz bir nemlendirici önerdi. Lazer kıl kökünü hedeflerken çevre dokuda da ısı artışı yaratabiliyormuş; derinin duyarlılığı birkaç gün sürebilirmiş. Uyardığı gibi sıcak duştan ve sıkı kıyafetlerden kaçındım, gün içinde bol su içtim. Akşama doğru gerginlik azaldı ama yine de dikkatliyim; bir sonraki randevuda ayarların gözden geçirilmesini isteyeceğim.

Etrafımdan duyduklarım da farklı: Bazılarında bir gün, bazılarında üç–beş gün sürmüş. Demek ki cilt tipi, bölge ve o seanstaki ayar kombinasyonu büyük fark yaratıyor. Yine de bilmek istiyorum: Bu hassasiyetin sınırı nerede biter, “artık normal değil” dediğimiz nokta ne zaman başlar?

Sizde lazer sonrası bu hassasiyet ne kadar sürdü? İlk 24 saati aşınca ekstra önlem aldınız mı?

Hassasiyet bende en çok bacaklarda oldu; ikinci günün sonunda belirgin şekilde azaldı. Soğuk kompres ve parfümsüz nemlendirici çok işe yaradı. Sıcak duştan uzak durmak, sentetik yerine pamuklu kıyafet giymek de fark yaratıyor. Eğer üçüncü güne rağmen yanma artıyorsa uzmana danışmak gerektiğini düşünüyorum; bazen küçük ayar değişiklikleri yetiyor.

Oyla 0
Ben ilk seansımda aynı gerginliği yaşamıştım; özellikle dar tayt sorun çıkardı. Şimdi seans sonrası iki gün spor yapmıyorum, duşu ılık suyla kısa tutuyorum. Hassasiyet ikinci gün bitti, üçüncüde tamamen rahatladım. Küçük bir not: Aloe vera jel anında serinletiyor, üzerine hafif bir nemlendirici sürünce gün çok daha rahat geçiyor.

Oyla 0
Bende hassasiyet genelde 24 saat sürüyor. İlk akşam buz kompres, ertesi gün su bazlı kremle toparlıyor. Vücudun verdiği tepki bölgeye göre değişiyor; bikini ve yüz daha nazik davranmayı gerektiriyor. Eğer kızarıklıkla birlikte kabarcık veya koyu renkli iz görürsem beklemiyorum, kliniğe yazıyorum; hızlı geri dönüş almak içimi rahatlatıyor.

Oyla 0
Benim deneyimimde bacaklar çabuk sakinleşti ama koltuk altı bir parça daha uzun sürdü. Uzman, o bölgenin sürtünmeye daha açık olduğunu söyledi. İki gün boyunca sıkı ve sentetik kumaşlardan kaçındım; üçüncü gün her şey normale döndü. Küçük ipucu: Gündüz bol su, gece ince bir tabaka onarıcı krem uygulayın; sabaha fark edilir rahatlama oluyor.

Oyla 0
Yaz sıcağında alınan seanslar bence hassasiyeti uzatıyor. Randevuları öğleden sonra değil, akşama almak iyi geliyor; güneş teması da az oluyor. Ben ilk 48 saat güneş koruyucuya ekstra özen gösteriyorum. Ayrıca, peeling ve asitli ürünleri birkaç gün rafa kaldırmak şart. Bu aralıkta sakin, kokusuz bakım ürünleriyle ilerlemek en güvenlisi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt