Lazer Epilasyon Sonrası Ciltte Kuruluk Olması Normal mi?

Yaren Cantürk

Kayıtlı Üye
Son lazer seansımdan birkaç gün sonra bacaklarımda belirgin bir kuruluk hissettim. Cildim sanki gerginleşmiş, esnekliğini kaybetmiş gibiydi. Hafif beyaz pul pul dökülmeler bile oldu. İlk anda biraz korktum, çünkü daha önceki seanslarda böyle olmamıştı. “Acaba cildim zarar mı gördü?” diye düşündüm ama acı, yanma ya da kızarıklık yoktu.

Uzmanımı aradım, “kuruluk tamamen normal bir reaksiyon” dedi. Lazer işlemi sırasında cilt ısıya maruz kaldığı için geçici nem kaybı yaşanabiliyormuş. Bu yüzden işlemden sonraki ilk 48 saatte bol su içmek, cildi nazikçe nemlendirmek gerekiyormuş. Fakat her krem uygun değilmiş; özellikle parfümlü ürünler tahrişi artırabiliyormuş.

Ben birkaç gün boyunca sadece aloe vera jeli ve su bazlı bir nemlendirici kullandım. Gerçekten işe yaradı, cildim yavaş yavaş toparlandı. Yine de bu kuruluk hissi insanı rahatsız ediyor. Her seanstan sonra tekrarlayacak mı bilmiyorum ama biraz sabır istiyor sanırım.

Sizce lazer sonrası bu kuruluk hissi ne kadar sürüyor? Süreci hızlandırmak için özel bir bakım öneriniz var mı?

Bende de olmuştu, özellikle bacaklarda. Soğuk duş ve nemlendirici krem çok işe yarıyor. İlk günlerde gerginlik normal, iki günde tamamen geçiyor.

Oyla 0
Benim cildim kuru olduğu için her seanstan sonra aynı durumu yaşıyorum. Uzmanım bol su içmemi ve sabah akşam nemlendirmemi önerdi. Gerçekten fark ediyor.

Oyla 0
Lazer sonrası kuruluk çoğu kişide oluyor. Ben bepanthen tarzı bir krem kullanıyorum, cildi anında yumuşatıyor. Ayrıca ilk gün sıcak sudan uzak durmak gerekiyor.

Oyla 0
Benim kollarımda olmuştu, ilk seans sonrası özellikle belirgindi. İki gün düzenli nemlendirme yaptım, sonra tamamen düzeldi. Cilt kendini hızlı yeniliyor.

Oyla 0
Uzmanım “kuruluk, cildin lazer ısısına verdiği doğal tepkidir” demişti. Ben hiyalüronik asit içeren bir jel kullanıyorum, çok rahatlatıyor. Birkaç gün sonra geçiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt