Lazer Epilasyon Sonrası Kaç Gün Güneşe Çıkılmamalı?

Hande Toprak

Kayıtlı Üye
Yaz yaklaşırken lazer epilasyona başlamayı planlıyorum ama en çok aklıma takılan konu işlem sonrası güneşle temas. Bazı klinikler “iki gün sonra çıkabilirsiniz” diyor, bazılarıysa “en az bir hafta beklemelisin” diye uyarıyor. Özellikle bacak ve kol bölgelerinde işlem yaptırınca bu süre gerçekten önemli çünkü her yerde güneşten kaçmak neredeyse imkânsız.

Bir arkadaşım işlemden iki gün sonra denize girmişti ve cildinde küçük lekeler oluştu. Bunu görünce açıkçası çekindim. Benim cildim de hassas olduğu için risk almak istemiyorum. İşlem sonrası kızarıklık geçmeden güneş görmek kalıcı lekeye neden olabilir mi, yoksa bu biraz abartılıyor mu emin değilim.

Sizce lazer epilasyon yaptırdıktan sonra güneşe çıkmak için ne kadar beklemek gerekir?

Doktorum en az 5–7 gün beklememi önermişti. Cilt o dönemde hassas olduğu için direkt güneş teması lekeye yol açabiliyor. Ben tedbirli davranıp 1 hafta hiç güneşe çıkmadım. Bu arada mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmak gerekiyor.

Oyla 0
Ben kol ve bacak lazeri yaptırıyorum. Genelde üç gün sonra dışarı çıkıyorum ama uzun süre güneşte kalmıyorum. Güneş koruyucu sürüp gölgede dolaşınca sorun yaşamadım. Cilt rengine göre fark ediyor, açık tenliler daha dikkatli olmalı.

Oyla 0
Bir defasında erken çıktım, ertesi gün hafif kahverengi lekeler oluştu. Neyse ki kalıcı olmadı ama o günden sonra çok daha dikkatli davranıyorum. En güvenlisi bir hafta beklemek ve koruyucu kremi ihmal etmemek.

Oyla 0
Ben genelde işlemi kış aylarında yaptırıyorum, böylece güneşten kaçınmak daha kolay oluyor. Yazın yaptırmak isteyenlerin 5–6 gün boyunca direkt güneş ışığına çıkmaması en sağlıklısı. Güneşlenmek kesinlikle yasak.

Oyla 0
Klinik bana 3 gün sonra güneş kremiyle dışarı çıkabileceğimi söyledi ama ben 6 gün bekledim. Güneş cilde zarar vermese bile sıcak hava bile hassasiyeti artırabiliyor. Bence dikkat etmekte fayda var.

Oyla 0
Geri
Üst Alt