Leke Tedavisi Sonrası Ciltte Soyulma Normal Mi?

Nehir Aksoy

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır cilt lekelerimle uğraşıyorum ve sonunda profesyonel bir tedaviye başlamaya karar verdim. Doktorum lazerle leke tedavisi önerdi ama işlemden sonra ciltte soyulma olabileceğini söyledi. Bu kısmı beni biraz tedirgin etti çünkü yüzüm hassas ve kızarmaya çok meyilli. İnternette araştırınca bazıları “cilt tamamen soyuluyor, çok korkmayın” demiş, bazılarıysa “bende hiç soyulma olmadı” yazmış. Hangisi normal anlayamadım.

Soyulma, cildin kendini yenilediğini mi gösteriyor yoksa fazla tepki anlamına mı geliyor emin değilim. Ayrıca bu süreç ne kadar sürer, makyaj yapmak ya da krem sürmek zararlı olur mu, bunları da tam olarak bilmiyorum. 2026 içinde bu tedaviyi yaptırmayı planlıyorum ama sosyal hayata nasıl döneceğimi önceden kestirmek istiyorum.

Sizce leke tedavisinden sonra ciltte soyulma gerçekten beklenen bir durum mu, yoksa cildin fazla tepki verdiği anlamına mı gelir?

Soyulma tamamen normal bir süreç. Cilt yüzeyindeki ölü tabaka yenileniyor, altından daha canlı bir doku çıkıyor. Bende üç gün kadar sürdü. O dönemde nemlendirici kullanmak çok önemli, kesinlikle kendi kendine kabukları koparmamak gerekiyor.

Oyla 0
Ben lazerle leke tedavisi yaptırdım, ilk iki gün hafif kızarıklık oldu, üçüncü günden itibaren soyulma başladı. Doktorum bunun tedavinin işe yaradığını gösterdiğini söyledi. Yalnız güneşten mutlaka korunmak gerekiyor, yoksa lekeler geri dönebiliyor.

Oyla 0
Soyulma miktarı kullanılan cihaza ve cilt tipine göre değişiyor. Benim cildim ince olduğu için hafif kabuklanma oldu, beşinci gün tamamen geçti. Süre boyunca sadece doktorun verdiği nemlendiriciyi kullandım, yüzüme dokunmadım.

Oyla 0
İlk kez yaptırdığımda soyulma beni korkutmuştu ama aslında cildin toparlandığının işaretiymiş. Bende yaklaşık bir hafta sürdü. Soğuk suyla yıkamak ve tahriş edici ürünlerden uzak durmak süreci kolaylaştırıyor.

Oyla 0
Bazı ciltlerde soyulma çok belirgin oluyor, bazılarında ise neredeyse hiç fark edilmiyor. Her iki durumda da endişelenmeye gerek yok. Cilt kendi döngüsünde yenileniyor, sadece sabırlı olmak ve güneş koruyucu kullanmak gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt