Nurhan Doğan
Kayıtlı Üye
Makyaj yaptıktan sonra aynaya baktığımda bazen cildimde pütür pütür bir görüntü oluştuğunu fark ediyorum. Özellikle fondöten sürdükten sonra yanaklarımda ve burun çevresinde doku daha belirgin hale geliyor. Makyaj yapmadan önce bu kadar fark edilmeyen detaylar, ürünle birlikte gözüme batıyor.
İlk başta bunun fondötenin kalitesiyle ilgili olduğunu düşündüm ama farklı ürünlerde de aynı sorunu yaşadım. Demek ki sorun sadece ürün değil. Belki cilt yeterince nemli değil, belki de ölü deriler fondötenle birlikte ortaya çıkıyor. Ama her zaman peeling yapmak da çözüm olmuyor.
Bu pütürlü görüntü bazen gün içinde daha da artıyor. Makyaj oturmak yerine daha kötü hale geliyor. Bu da insanın makyajdan soğumasına neden oluyor.
Makyaj sonrası ciltte oluşan pütürlü görünümün temel sebebi ne olabilir?
İlk başta bunun fondötenin kalitesiyle ilgili olduğunu düşündüm ama farklı ürünlerde de aynı sorunu yaşadım. Demek ki sorun sadece ürün değil. Belki cilt yeterince nemli değil, belki de ölü deriler fondötenle birlikte ortaya çıkıyor. Ama her zaman peeling yapmak da çözüm olmuyor.
Bu pütürlü görüntü bazen gün içinde daha da artıyor. Makyaj oturmak yerine daha kötü hale geliyor. Bu da insanın makyajdan soğumasına neden oluyor.
Makyaj sonrası ciltte oluşan pütürlü görünümün temel sebebi ne olabilir?