Tuba Özkan
Kayıtlı Üye
Dün yüz dolgusu yaptırdım ve bugün işe gitmem gerekiyor ama hâlâ makyaj yapmaya cesaret edemedim. Doktor “birkaç gün bekle” dedi ama o “birkaç gün” tam olarak kaç gün oluyor? Cildim şu an hassas, özellikle işlem yapılan bölgelerde hafif kızarıklık ve şişlik var. Fondöten ya da kapatıcı sürsem tahriş eder mi, yoksa beklemem mi gerekir?
Bir yandan görüntüm biraz dengesiz duruyor, makyajla toparlamak istiyorum ama bir yandan da sonucu riske atmak istemiyorum. Bazı yerlerde “24 saat beklemek yeter” diyorlar, bazı yerlerde ise “en az üç gün makyajsız kal” denmiş. Bu fark neden bu kadar büyük anlayamadım.
Toz ürünler mi daha zararlı olur, yoksa sıvı fondöten mi? Fırça ya da süngerle uygulamak da yüzü zorlayabilir diye korkuyorum. Cilt hem gergin hem hassas olunca insan hiçbir şey yapmak istemiyor ama aynaya bakınca da hafif bir renk eşitsizliği rahatsız ediyor.
Siz nasıl yaptınız bu dönemde?
Dolgu sonrası makyaj yapmak için gerçekten kaç gün beklemek gerekiyor?
Bir yandan görüntüm biraz dengesiz duruyor, makyajla toparlamak istiyorum ama bir yandan da sonucu riske atmak istemiyorum. Bazı yerlerde “24 saat beklemek yeter” diyorlar, bazı yerlerde ise “en az üç gün makyajsız kal” denmiş. Bu fark neden bu kadar büyük anlayamadım.
Toz ürünler mi daha zararlı olur, yoksa sıvı fondöten mi? Fırça ya da süngerle uygulamak da yüzü zorlayabilir diye korkuyorum. Cilt hem gergin hem hassas olunca insan hiçbir şey yapmak istemiyor ama aynaya bakınca da hafif bir renk eşitsizliği rahatsız ediyor.
Siz nasıl yaptınız bu dönemde?
Dolgu sonrası makyaj yapmak için gerçekten kaç gün beklemek gerekiyor?