Dolgu Sonrası Güneş Işığı Zararlı mı?

Hale Aydın

Kayıtlı Üye
Dolgu yaptıralı üç gün oldu, yüzümdeki şişlik neredeyse geçti ama bugün hava o kadar güzeldi ki dışarı çıkmak istedim. Tam kapıdan çıkarken aklıma takıldı: acaba güneş ışığı zarar verir mi? Doktor işlem sonrası “sıcak ortamlardan uzak dur” demişti ama güneşin sıcaklığı da buna dahil mi, emin olamadım.

Cildim şu anda hâlâ biraz hassas. Yüzümde hafif bir pembelik var ve sanki direkt güneş görünce daha da belirginleşecek gibi hissediyorum. Güneş kremi sürmek istedim ama dolgu yapılan bölgeye dokunmaya korkuyorum. Acaba krem sürmek doğru mu, yoksa birkaç gün daha beklemek mi lazım? Şapka takmak yeterli olur mu bilmiyorum.

İlk defa dolgu yaptırdığım için her konuda aşırı dikkat etmeye çalışıyorum. Güneşin dolgunun etkisini azalttığını ya da morarma yaptığını söyleyenler olmuş.

Siz bu dönemde nasıl davrandınız?

Dolgu sonrası güneşe çıkmak gerçekten zararlı mı, yoksa doğru önlem alınırsa sorun olmaz mı?

İlk hafta direkt güneş ışığına çıkma. Ben dördüncü gün dışarı çıktım ama geniş kenarlı şapka taktım ve yüksek korumalı güneş kremi sürdüm. Hiçbir sorun yaşamadım.

Oyla 0
Güneş, ödemi artırabiliyor. Ben 5 gün boyunca dışarıda uzun süre kalmadım. 50 SPF güneş kremi sürmeden çıkma, özellikle yazın.

Oyla 0
Cilt o dönemde çok hassas oluyor. İlk 7 gün doğrudan güneşten kaçınmak en iyisi. Ben gölgede bile şapka takmıştım, bu kadar dikkat etmek işe yarıyor.

Oyla 0
Ben ikinci gün dışarı çıkmak zorunda kaldım. Güneş kremi sürdüm ama biraz yanma oldu. Artık 1 hafta beklemeden asla çıkmam. Gerçekten etkiliyor.

Oyla 0
Doktorum “güneş ısısı dolgunun yapısını etkileyebilir” demişti. Ben 10 gün dikkat ettim. Sonra yavaş yavaş normale döndüm, hiçbir değişiklik olmadı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt