Dolgu Sonrası Masaj Yapılır mı, Ne Zaman?

Ay Işığı

Kayıtlı Üye
Dolgu yaptırdıktan sonra internette herkes başka bir şey söylüyor. Kimisi “kesinlikle dokunma” diyor, kimisi “birkaç gün sonra masaj yapmazsan dolgu oturmaz” diyor. Açıkçası hangisine inanacağımı şaşırdım. Doktorum “ilk birkaç gün ellememek en iyisi” dedi ama o “birkaç gün” tam olarak ne kadar, onu da sormayı unuttum.

Şu an yüzümde hafif bir şişlik var, bazı bölgeler daha gergin hissediliyor. Sanki elimle hafifçe bastırsam rahatlayacakmış gibi ama aynı zamanda bozmak istemiyorum. Masaj gerçekten gerekiyor mu, yoksa yüz kendi kendine mi şekilleniyor?

Bir de sosyal medyada bazıları parmak uçlarıyla nazikçe masaj yapmanın dolgunun dağılmasını önlediğini söylüyor. Ama bir o kadar kişi de “dokunma, yer değiştirir” diye uyarıyor. Kafam iyice karıştı.

Siz ne yaptınız bu dönemde?

Dolgu sonrası masaj gerçekten gerekli mi, yaptıysanız ne zaman başladınız?

İlk 5 gün asla dokunma. Ben dokunmadım, kendiliğinden çok güzel oturdu. Yüz hâlâ hassasken masaj yapmak dolgunun yerini değiştirebilir.

Oyla 0
Doktorum üçüncü günden sonra çok nazikçe masaj yapmamı söyledi ama sadece küçük bir bölge için. Parmak uçlarıyla, bastırmadan. İlk günlerde kesinlikle hayır.

Oyla 0
Hiç masaj yapmadım, kendi kendine şekil aldı. Yedinci günde yüz tamamen doğal görünüyordu. Herkesin cilt yapısı farklı ama ilk hafta dokunmamak en güvenlisi.

Oyla 0
Ben beşinci günde çok hafif yaptım, sadece dolgu yapılan noktada. Doktor yönlendirdiyse yapılabilir ama internetteki yöntemlere hiç güvenme.

Oyla 0
İlk hafta dokunmadım, sonra doktor kontrolünde masaj yaptırdım. Yüzdeki ödem indikten sonra bile nazik davranmak gerekiyor. Dolgu yerleşiyor, sabırlı olmak en doğrusu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt