Dolgu Sonrası Yüzde Asimetri Oluşur Mu?

Elif Karaca

Kayıtlı Üye
Dolgu yaptırmayı düşünüyorum ama sosyal medyada gördüğüm “bir tarafım daha şiş oldu” ya da “yüzüm yamuldu” gibi yorumlar kafamı karıştırıyor. Bazı doktorlar bunun normal olduğunu, ilk gün ödemden dolayı yüzün dengesiz görünebileceğini söylüyor. Ama ya o görüntü kalıcı olursa? Açıkçası bu ihtimal beni en çok korkutan şey.

Cilt yapısının, kullanılan dolgu miktarının ve doktorun tekniğinin sonucu etkilediğini biliyorum. Yine de işlem sonrası aynaya bakıp bir tarafın farklı görünmesi insanın moralini bozuyor. Bazıları “birkaç gün içinde oturuyor” diyor, bazıları “doktor düzeltme yaptı” diyor. Hangisinin normal olduğunu anlamak gerçekten zor.

Dolgu sonrası yüzde asimetri oluşması sizce geçici bir durum mu, yoksa yanlış uygulama belirtisi olabilir mi?

Dolgu sonrası ilk gün asimetri yaşanabiliyor çünkü ciltte ödem ve dolgu maddesinin oturma süreci var. Benim yanak dolgusunda da bir taraf daha dolgun görünmüştü ama üç gün sonra tamamen dengelendi. Sabırlı olmak önemli, panik yapmaya gerek yok.

Oyla 0
Asimetri genelde ilk birkaç gün sürüyor. Vücut dolguyu kendi dokusuna karıştırırken ufak farklar oluşuyor. Doktorun kontrol randevusu mutlaka olmalı; gerekirse küçük düzeltmeler o aşamada yapılabiliyor.

Oyla 0
Bazı klinikler işlem sonrası buz uygulaması yapmıyor, bu da ödemi artırıyor. Yüzdeki dengesizlik çoğu zaman bundan kaynaklanıyor. Ben buz uygulaması yaptım, üçüncü gün her şey normale döndü.

Oyla 0
Dolgu sonrası bir tarafın daha kalkık olduğunu fark ettiğimde moralim çok bozulmuştu. Doktorum bunun geçici olduğunu söyledi ve gerçekten birkaç gün içinde düzeldi. Kalıcı asimetri çok nadir olurmuş, genelde vücut dengeliyor.

Oyla 0
Asimetri korkulacak bir durum değil ama iyi bir uygulayıcı şart. Dolgu eşit dağılmazsa yüz ifadesi değişebiliyor. Bu yüzden işlem sonrası fotoğrafla kontrol yapmak ve gerekirse rötuş istemek en doğrusu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt