Dolgu Sonrası Ne Zaman Kontrole Gidilmeli?

Begüm Korkmaz

Kayıtlı Üye
Yüz dolgusu yaptıralı bugün beş gün oldu, genel olarak memnunum ama hâlâ bazı bölgelerde çok hafif bir sertlik hissediyorum. Doktor işlem sonrası kontrol için “bir süre sonra gel” demişti ama tam olarak ne kadar süre sonra gitmek gerektiğini sormayı unuttum. Şişlik neredeyse geçti ama bazı noktalar diğerlerinden biraz daha dolgun duruyor, bu da beni kararsız bıraktı.

İlk hafta kontrole gitmek erken mi olur, yoksa geç mi kalırım bilmiyorum. İnternette 10. gün, bazı yerlerde de iki hafta sonra diyenler var. Bir de kontrol sırasında dolguya müdahale edilebiliyor mu? Mesela çok dolgun gelen bir nokta varsa, o zaman mı düzeltiliyor?

İyileşme süreci kişiye göre değişiyor biliyorum ama doktoru ne zaman görmek gerektiğini tam kestiremiyorum.

Siz ne zaman kontrole gitmiştiniz?

Dolgu sonrası en doğru kontrol zamanı sizce ne kadar sonra olmalı?

Ben 10. gün gittim, o zaman dolgu tam oturmuştu. Doktor küçük bir asimetriyi o kontrolde düzeltti. Ne erken ne geç, tam ideal zaman bence.

Oyla 0
İlk hafta erken oluyor çünkü hâlâ ödem oluyor. İki hafta bekleyip öyle gittim, çok daha net görünüyor. Doktor da “tam oturmuş” dedi.

Oyla 0
7. günde kontrol randevum vardı ama doktor sadece gözle baktı, hiçbir şey yapmadı. Onuncu gün sonra çağırdı. Genelde 10–14 gün arası en uygun zaman.

Oyla 0
Ben 5. gün gitmiştim ama doktor beklememi söyledi. Şişlik varken yapılan düzeltme sonradan asimetrik durabiliyormuş. Bir hafta sonra tekrar çağırdı.

Oyla 0
İlk kontrolde acele etme. Dolgu oturmadan yapılan dokunuş yüz şeklini bozabilir. Ben 2 hafta bekledim, sonuç tam yerindeydi. O zaman müdahale etmek daha sağlıklı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt