Dolgu Sonrası Yüz Ne Zaman Yıkanır?

Filiz Karaaslan

Kayıtlı Üye
Dolgu yaptırdıktan sonraki ilk gün cildime dokunmaya bile çekindim. Doktor “bugün yıkama, sadece nazikçe temiz tut” dedi ama tam olarak ne kadar beklemem gerektiğini sormayı unuttum. Şu an ikinci gündeyim ve yüzümde o hafif gerginlik hissi hâlâ var. Akşam makyajım yok ama gün boyu dışarıdaydım, cildimi yıkamak istiyorum. Acaba erken mi olur?

İlk gün zaten hiçbir şeye dokunmadım, ama şimdi yüzümde sanki biraz yağ ve toz birikmiş gibi hissediyorum. Sadece suyla yıkamak bile doğru mu emin değilim. Bazıları “24 saat sonra yıkanabilir” diyor, bazıları “3 gün bekle” demiş. Ilık su mu kullanmak gerekiyor, yoksa soğuk daha mı iyi olur? Bir de yüzü kurularken bastırmadan silmek gerektiğini duydum, doğru mu?

Gerçekten dolgu bozulmadan, cildi tahriş etmeden temizlik yapmak istiyorum ama çok emin olamıyorum.

Siz ne zaman yıkadınız?

Dolgu sonrası yüz yıkamak için güvenli süre ne kadar olmalı?

İlk 24 saat hiç yıkama. İkinci gün sadece ılık suyla, sabun ya da jel olmadan yıkayabilirsin. Ben üçüncü gün hafif temizleyiciye geçtim, hiçbir sorun olmadı.

Oyla 0
Ben ikinci gün ılık suyla yıkadım, sadece ellerimle. Havluyla bastırmadan kuruladım. İlk gün beklemek çok önemli, cilt hâlâ açık oluyor.

Oyla 0
İlk gün cildi kendi hâline bırak, o dolgu zaten yerleşiyor. Ben 2.5 gün bekledim, sonra su bazlı yüz yıkama jeli kullandım. Yavaş yavaş başlamak en doğrusu.

Oyla 0
Erken yıkarsan şişlik artabiliyor. Ben ikinci gün sadece micellar suyla nazikçe temizledim. Üçüncü gün duş aldım, dolgu etkilenmedi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt