Makyaj Sonrası Kuruluk Oluyor, Ne Yapabilirim?

Berna Erol

Kayıtlı Üye
Bir süredir makyaj yaptıktan sonra cildimde garip bir kuruluk hissi oluyor. Özellikle yanak ve burun kenarlarında makyaj pul pul görünüyor. Fondötenin altına nemlendirici sürmeme rağmen birkaç saat içinde yüzüm geriliyor. Önceden böyle değildi; sanki cildim son zamanlarda daha da hassaslaştı.

Kullandığım ürünleri değiştirdim ama sorun devam etti. Su bazlı fondöten denedim, hafif yapılı BB krem kullandım, hatta makyaj bazı ekledim ama fark etmedi. Cildim hem kuru hem de bazı yerlerde pürüzlü duruyor. Sanki ürün ne kadar iyi olursa olsun oturmuyor.

Bir arkadaşım “nemlendiriciyi az sürüyorsun” dedi, bir diğeri “bazın alkol içeriyor olabilir” dedi. Gerçekten bazen makyaj malzemeleri değil, hazırlık aşaması etkili olabiliyor sanırım. Artık amacım kapatıcılıktan çok sağlıklı bir görünüm elde etmek.

Sizce makyaj sonrası kuruluk neden olur? Gerçekten çözümü sadece nemlendirmek mi, yoksa farklı bir bakım gerekiyor mu?

Ben de aynı sorunu yaşadım, meğer kullandığım baz alkol içeriyormuş. Onu değiştirince fark ettim, cildim daha yumuşak kaldı. Makyajdan önce hyaluronik asitli serum kullanmak çok işe yarıyor.

Oyla 0
Nemlendirici sürüp hemen makyaj yapmak bazen ters etki yaratıyor. Ürünün iyice emilmesini beklemek gerekiyor. Ben makyajdan 10 dakika önce kremimi sürüyorum, kuruluk yaşamıyorum.

Oyla 0
Cilt bariyeri zayıflamış olabilir. Ben ceramide içeren nemlendiriciyle toparladım. Artık fondöten daha pürüzsüz oturuyor. Makyajdan önce cildi hazırlamak gerçekten çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Mat fondötenleri bıraktım, nem bazlı fondöten kullanıyorum. Ayrıca sabitleyici pudrayı sadece T bölgesine uyguluyorum. Bu sayede yanaklarım kuruluk yapmıyor, makyaj daha doğal duruyor.

Oyla 0
Ben nemlendirici yerine makyaj öncesi yağ bazlı serum kullanıyorum. Ciltte ışıltı bırakıyor, kuruluk tamamen geçti. Özellikle kış aylarında çok işe yarıyor, makyajın kalıcılığı da artıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt