Makyajda Daha Az Uğraştıran Ürünleri Nasıl Seçiyorsunuz?

Nilüfer

Kayıtlı Üye
Makyaj yapmayı seviyorum ama her gün uzun uzun uğraşmak istemiyorum. Bazı ürünler var ki sürmesi, dağıtması, düzeltmesi ayrı bir uğraş. Günlük hayatta ise daha pratik, hatayı affeden ve hızlı sonuç veren ürünler arıyorum. Ama hangilerinin gerçekten “az uğraştıran” olduğunu anlamak her zaman kolay olmuyor.

Bazı ürünler ilk başta çok güzel duruyor ama gün içinde sürekli kontrol ve düzeltme istiyor. Bazıları ise tek sürüşte işi bitiriyor. Bu farkı yaşadıkça ürün seçerken sadece performansa değil, kullanım kolaylığına da dikkat etmek gerektiğini fark ettim.

Özellikle sabah aceleyle hazırlanırken hata payı yüksek ürünler insanı yoruyor. Dağılmayan, çizgilere dolmayan ve ciltle çabuk bütünleşen ürünler hayat kurtarıyor. Ama bu ürünleri bulmak çoğu zaman deneme yanılma gerektiriyor.

Makyajda daha az uğraştıran, pratik ve zahmetsiz ürünleri seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Ben artık “tek başına iyi duran” ürünleri tercih ediyorum. Karıştırma, kat kat sürme gerektirmeyen ürünler çok daha az uğraştırıyor. Bu da günlük makyajı ciddi şekilde kolaylaştırıyor.

Oyla 0
Kremsi ürünler benim için daha pratik. Dağıtması kolay, hata affediyor ve ciltle hızlı bütünleşiyor. Toz ürünler daha fazla dikkat istiyor.

Oyla 0
Kalıcılığı iyi olan ürünler daha az uğraştırıyor. Gün içinde sürekli aynaya bakmak zorunda kalmıyorum. Bu benim için büyük rahatlık.

Oyla 0
Çok amaçlı ürünler zaman kazandırıyor. Aynı ürünü hem dudak hem allık olarak kullanmak makyajı sadeleştiriyor.

Oyla 0
Bence ürünün kendisinden çok, kullanıcının alışkanlığı önemli. Kendi cildini ve hızını tanıyınca hangi ürünlerin pratik olduğunu zamanla öğreniyorsun.

Oyla 0
Geri
Üst Alt