Meme Dikleştirme Ameliyatı Ağrılı Mı, İyileşme Ne Kadar Sürer?

Birsen Sözlü

Kayıtlı Üye
Estetik yaptırmak istiyorum ama ağrı korkusu hâlâ içimde. Göğüs bölgesi hassas olduğu için meme dikleştirme ameliyatının ağrılı olup olmadığını çok merak ediyorum.

Yaptıranların çoğu ilk birkaç gün gerginlik ve hafif ağrı yaşadığını ama bunun dayanılmaz olmadığını söylüyor. Doktorlar da bu operasyonun genelde orta düzeyde rahatsızlık yarattığını, ağrı kesicilerle sürecin kolay geçtiğini belirtiyor.

İlk hafta boyunca dikkatli hareket etmek, ani kol hareketlerinden kaçınmak ve sırt üstü yatmak öneriliyor. Genellikle 10 ila 14 gün içinde kişi günlük hayatına dönebiliyor. İzlerin iyileşmesi ise birkaç ayı bulabiliyormuş.

Bana göre asıl zor kısım sabırlı olmak. Çünkü sonuç birkaç hafta içinde yavaş yavaş oturuyor.

Bu süreç biraz özen istese de, çoğu kadının “iyi ki yaptırdım” dediğini duymak beni cesaretlendiriyor.

Sizce bu ameliyat düşündüğüm kadar zor mu, yoksa ağrı süreci kısa sürüp çabuk mu atlatılıyor?

İlk üç gün hafif ağrı ve gerginlik vardı ama ağrı kesiciler yeterli oldu. Dördüncü günde kendimi çok daha rahat hissettim. İyileşme beklediğimden hızlıydı.

Oyla 0
Ameliyattan sonra biraz baskı hissediyorsun ama dayanılmayacak gibi değil. İkinci haftada işe döndüm. Sadece dikişlere dikkat etmek gerekiyor.

Oyla 0
Ağrı süreci kısa sürüyor. İlk iki gün hassasiyet oldu ama ağrı kesicilerle gayet rahat ettim. Bir hafta sonra gündelik işlerimi yapıyordum. Süreç sandığımdan kolay geçti.

Oyla 0
Çözüm
İlk gece biraz zor geçti ama sabah çok daha iyiydim. Ağrı değil, gerginlik hissi oluyor. Üçüncü haftada tamamen normale döndüm.

Oyla 0
Benim için ameliyat sonrası en zorlu kısım ilk iki gündü. Sonra toparlandım. Hareket ederken dikkat edersen süreç gerçekten kolaylaşıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt