Meme Dikleştirme Ameliyatı Kimlere Uygulanır, Sarkma Seviyesi Önemli Mi?

Ceylin Deva

Kayıtlı Üye
Aynaya baktığımda fark ettiğim ilk şey, zamanla göğüslerimin formunu kaybetmesi oldu. Eskiden dolgun ve dik duruyorlardı, şimdi ise daha aşağıda ve yorgun bir görünüme sahipler. Doğum, emzirme ve kilo değişimleri derken bu süreç neredeyse kaçınılmaz hale geldi. Bu yüzden meme dikleştirme ameliyatını araştırmaya başladım.

Doktorların açıklamalarına göre bu operasyon özellikle cilt elastikiyetini kaybetmiş, meme başı aşağı yönelmiş ve hacim kaybı yaşamış kişiler için uygun. Yani sarkma seviyesi burada çok önemli. Hafif sarkmalarda sadece dolgu ya da protezle dikleşme sağlanabiliyormuş, ama ileri seviyede sarkmalarda fazla deri çıkarılıp meme başı yeniden konumlandırılıyormuş.

Benim merak ettiğim şey, “acaba çok sarkık değilse yine de yaptırmaya değer mi?” oldu. Çünkü her sarkma düzeyi için aynı işlem uygulanmıyor.

Aslında bu ameliyat, sadece estetik bir toparlanma değil, aynı zamanda kişinin beden oranını yeniden dengeleme süreci. Göğüslerin form kazanması duruşu bile değiştiriyormuş.

Benim isteğim doğal ve genç bir görünüm, abartılı bir dikleşme değil.

Sizce sarkma seviyesi çok ileri değilse, yine de bu ameliyatı yaptırmak anlamlı olur mu?

Ben iki doğum sonrası hafif sarkma yaşadım. Doktorum mini dikleştirme önerdi, fazla doku alınmadı. Sonuç doğal oldu. Bence sarkma az da olsa yaptırmaya değer.

Oyla 0
Benim sarkmam orta düzeydeydi, protezle birlikte dikleştirme yapıldı. Çok memnunum. Duruşum bile değişti. Seviyeye göre işlem şekli farklı ama sonuç harika oluyor.

Oyla 0
Sarkma seviyesi işlem şeklini belirler. Benimki ileriydi, fazla deri çıkarıldı. Şu anki formu çok doğal. Az sarkma varsa daha basit işlemlerle toparlama yapılabiliyor.

Oyla 0
Çözüm
Benim sarkmam hafifti, sadece dolgu ile dikleşme sağlandı. Ameliyata gerek kalmadı. Cilt elastikiyeti iyiyse küçük dokunuşlar da işe yarıyor.

Oyla 0
Doğumdan sonra göğüslerim boşaldı. Doktorum orta seviye sarkma olduğunu söyledi. Ameliyat sonrası görünümüm çok değişti, iyi ki yaptırmışım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt