Mevsim Geçişinde Saç Dökülmesi Bu Kadar Olur Mu?

Dilara Sevim

Kayıtlı Üye
Havalar değişmeye başladığından beri saçlarımla ilgili tuhaf bir dönemden geçiyorum. Normalde saç dökülmesine çok takılan biri değilim ama son haftalarda fark etmemek imkânsız hale geldi. Duş sonrası banyodaki görüntü, tarak temizleme sıklığım, hatta kıyafetlerimin üzerindeki saçlar bile eskisine göre çok daha fazla.

Aslında günlük hayatımda çok büyük bir değişiklik yok gibi görünüyor ama biraz düşününce vücudumu yorduğumu fark ettim. Uyku saatlerim kaydı, beslenme düzensizleşti, bağışıklığım da pek güçlü değil. Mevsim geçişiyle birlikte bunların hepsi üst üste binmiş olabilir. Yine de bu kadar yoğun dökülmenin sadece mevsimle açıklanıp açıklanamayacağını bilmiyorum.

Saçlarımın dokusu da değişti sanki. Daha çabuk sönüyor, eskisi kadar hacimli durmuyor. Topladığımda elimde kalan tutam beni düşündürüyor. Aynaya baktıkça “acaba bir şey mi kaçırıyorum” diye içim içimi yiyor. İnternette okuduklarım ise bazen içimi rahatlatmak yerine daha da kaygılandırıyor.

Doktora gitmeyi düşünüyorum ama öncesinde gerçek deneyimler duymak bana daha iyi geliyor. Mevsim geçişi kaynaklı saç dökülmesi yaşayan, bu kadar yoğun olup sonradan kendiliğinden azalan oldu mu?

Bu dökülme gerçekten normal mi, yoksa başka bir sebep mi araştırmalıyım?

Bende her sonbaharda oluyor ama bu yıl daha yoğundu. Yaklaşık bir ay sürdü, sonra yavaşladı. Panik yapmadım ama beslenmeme biraz daha dikkat ettim, etkisini gördüm.

Oyla 0
Mevsimsel dökülme evet ama süre uzuyorsa baktırmak şart. Bende demir eksikliği çıkmıştı, mevsim geçişiyle birleşince çok artmıştı. Sebebi bulunca rahatladım.

Oyla 0
Aynı korkuyu yaşadım. Dermatolog bunun geçici bir dökülme olduğunu söyledi. Gerçekten 6 hafta sonra kendiliğinden azaldı, yeni saçlar çıkmaya başladı.

Oyla 0
Bağışıklık düşünce saç da etkileniyor. Ben vitamin takviyesi ve düzenli uykuya geçince farkı hissettim. Mevsim geçişi küçümsenecek bir şey değilmiş.

Oyla 0
Bence vücudu biraz dinlemek gerekiyor. Her dökülme kalıcı olmuyor. Kendini gözlemle ama paniğe de kapılma, çoğu zaman geçici oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt