Mevsim Geçişlerinde Saçlar Daha Çabuk Yağlanıyor Mu, Sebebi Ne Olabilir?

Merve Altın

Kayıtlı Üye
Mevsim geçişlerinde saçlarımın normalden çok daha çabuk yağlandığını fark ediyorum. Yazın iki günde bir yıkadığım saçımı bu dönemlerde neredeyse her gün yıkama ihtiyacı hissediyorum. Üstelik saç dipleri yağlıyken uçlar kuru oluyor, bu da bakımı daha zor hale getiriyor.

Acaba bu durum hormonlarla mı ilgili, yoksa hava değişimi saç derisini mi etkiliyor bilmiyorum. Şampuanı değiştirdiğimde bazen daha da çabuk yağlanıyor gibi hissediyorum. Bir yandan da sık yıkamak dökülmeyi artırır mı diye endişeleniyorum. Ne yaparsam yapayım bir denge tutturmak zor geliyor.

Bu durum her yıl mevsim geçişlerinde tekrar ediyor. O yüzden geçici bir şey mi yoksa saç derimin verdiği bir sinyal mi anlamaya çalışıyorum.

Mevsim geçişlerinde saçların daha çabuk yağlanması normal mi, bu durumu yaşayanlar sebebini ve çözümünü bulabildi mi?

Ben de mevsim geçişlerinde saçlarımı daha sık yıkamak zorunda kalıyorum. Doktorum bunun saç derisinin denge kurmaya çalışmasıyla ilgili olduğunu söylemişti. Bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor.

Oyla 0
Bende yağlanma özellikle sonbaharda artıyor. Çok sık yıkayınca daha da yağlanıyor gibi geliyor. Bu dönemde daha hafif içerikli şampuanlara geçiyorum, biraz rahatlatıyor.

Oyla 0
Saç diplerim yağlı ama uçlarım kuru olduğu için çok zorlanıyordum. Mevsim geçişlerinde sadece dipleri yıkayıp uçlara maske yapmaya başladım. Bu yöntem bana iyi geldi.

Oyla 0
Açıkçası hormonların da etkisi olduğunu düşünüyorum. Mevsim geçişlerinde vücut genel olarak değişime giriyor. Saç derisi de bundan etkileniyor olabilir. Birkaç hafta sonra genelde normale dönüyor.

Oyla 0
Ben bu durumu tamamen geçici olarak görüyorum artık. Her yıl aynı dönemde oluyor, sonra kendiliğinden azalıyor. O yüzden bu süreçte saçımı yormamaya çalışıyorum, daha nazik davranıyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt