Mevsimsel Saç Dökülmesi Normal mi, Ne Yapmalı?

Nazlı Özbek

Kayıtlı Üye
Sonbahar başladığından beri saçlarımda ciddi bir mevsimsel saç dökülmesi yaşıyorum. Her taramada ve banyo sonrası elimde kalan saç miktarı normalden çok daha fazla. İlk başta endişelendim, acaba vitamin eksikliği mi diye düşündüm ama çevremdeki birçok kadının da aynı dönemde saç dökülmesi yaşadığını fark ettim. Anladığım kadarıyla mevsim değişimlerinde bu sorun çok yaygın.

Benim için asıl soru şu: Bu saç dökülmesi normal mi ve ne kadar sürer? Doğal yöntemlerle bu süreci hafifletmek mümkün mü? Özellikle ısırgan otu, aloe vera, badem yağı gibi yöntemlerin faydası olduğundan bahsediliyor. Ayrıca beslenmenin ve stresin de etkili olduğu söyleniyor. Açıkçası kimyasal ürünlere yönelmek istemiyorum, daha çok evde uygulanabilecek doğal çözümler arıyorum.

👉 Sizce mevsimsel saç dökülmesi sadece geçici bir süreç mi, yoksa daha ciddi bir probleme işaret edebilir mi?

Mevsimsel saç dökülmesi aslında çok doğal bir süreç. Genellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında saç telleri yenileniyor. Bu dönemde ısırgan otu suyu kullanmak çok işe yarıyor. Kaynatılan suyla saç derisi durulandığında kökler güçleniyor. Sabırlı olunduğunda dökülmeler azalıyor ve yeni saç çıkışı hızlanıyor.

Oyla 0
Aloe vera jeli bu dönemde çok faydalı oluyor. Saç derisi kuruyup hassaslaştığında aloe vera nemlendiriyor ve kaşıntıyı önlüyor. Haftada bir saç diplerine uygulandığında hem dökülme azalıyor hem de saç telleri daha parlak görünüyor. Özellikle doğal çözüm arayanlar için güvenilir bir yöntem.

Oyla 0
Badem yağı ile masaj, kan dolaşımını artırarak saç köklerini besliyor. Özellikle mevsim geçişlerinde saç daha fazla döküldüğü için bu tür doğal yağlarla bakım yapmak dökülmenin hızını azaltıyor. Düzenli kullanımda saçlar daha güçlü çıkıyor. Bu yüzden geçici bir dönem olsa bile bakım yapmayı ihmal etmemek gerekiyor.

Oyla 0
Mevsimsel dökülmede beslenme çok önemli. Bol yeşil sebze, yumurta ve yoğurt tüketildiğinde saç sağlığı içeriden destekleniyor. Vitamin eksikliği dökülmeyi artırdığı için bu dönemde özellikle B vitamini ve çinko açısından zengin beslenmek büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Lavanta yağıyla yapılan masaj hem stresi azaltıyor hem de saç dökülmesini hafifletiyor. Stresin dökülmeyi artırdığı biliniyor. Bu yüzden sadece dıştan bakım değil, ruhsal dengeyi sağlamak da çok önemli. Mevsimsel saç dökülmesi genellikle geçici oluyor ama doğru bakım yapılırsa çok daha hafif atlatılıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt