Nazlı Özbek
Kayıtlı Üye
Sonbahar başladığından beri saçlarımda ciddi bir mevsimsel saç dökülmesi yaşıyorum. Her taramada ve banyo sonrası elimde kalan saç miktarı normalden çok daha fazla. İlk başta endişelendim, acaba vitamin eksikliği mi diye düşündüm ama çevremdeki birçok kadının da aynı dönemde saç dökülmesi yaşadığını fark ettim. Anladığım kadarıyla mevsim değişimlerinde bu sorun çok yaygın.
Benim için asıl soru şu: Bu saç dökülmesi normal mi ve ne kadar sürer? Doğal yöntemlerle bu süreci hafifletmek mümkün mü? Özellikle ısırgan otu, aloe vera, badem yağı gibi yöntemlerin faydası olduğundan bahsediliyor. Ayrıca beslenmenin ve stresin de etkili olduğu söyleniyor. Açıkçası kimyasal ürünlere yönelmek istemiyorum, daha çok evde uygulanabilecek doğal çözümler arıyorum.
Sizce mevsimsel saç dökülmesi sadece geçici bir süreç mi, yoksa daha ciddi bir probleme işaret edebilir mi?
Benim için asıl soru şu: Bu saç dökülmesi normal mi ve ne kadar sürer? Doğal yöntemlerle bu süreci hafifletmek mümkün mü? Özellikle ısırgan otu, aloe vera, badem yağı gibi yöntemlerin faydası olduğundan bahsediliyor. Ayrıca beslenmenin ve stresin de etkili olduğu söyleniyor. Açıkçası kimyasal ürünlere yönelmek istemiyorum, daha çok evde uygulanabilecek doğal çözümler arıyorum.