Mevsimsel Saç Problemleri Her Yıl Aynı Dönemde Tekrarlıyor Mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Buğlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Buğlem

Kayıtlı Üye
Son birkaç yıldır saçlarımla ilgili yaşadığım sorunların belli dönemlerde tekrar ettiğini fark ediyorum. Özellikle mevsim geçişlerinde saç dökülmesi, kuruluk, yağlanma ya da saç derisi problemleri sanki takvim gibi aynı zamanlarda ortaya çıkıyor. İlk başlarda tesadüf sandım ama artık bunun bir döngü haline geldiğini düşünüyorum.

Her yıl sonbahar ve ilkbaharda benzer şeyleri yaşamak insanı ister istemez endişelendiriyor. Acaba bu tamamen mevsimsel mi yoksa vücudun bir sinyali mi anlamaya çalışıyorum. Bazen “nasıl olsa geçecek” deyip çok önemsemiyorum, bazen de saçlarım her yıl biraz daha mı zayıflıyor diye düşünüyorum.

Bu tekrar eden durumlarla yaşamayı mı öğrenmek gerekiyor yoksa önceden önlem almak mümkün mü bilmiyorum. Aynı şeyleri yaşayan kadınların deneyimleri benim için çok değerli.

Mevsimsel saç problemleri sizde de her yıl aynı dönemlerde mi tekrar ediyor, buna karşı bir önlem alabiliyor musunuz?

Bende neredeyse saat gibi aynı dönemlerde oluyor. Sonbaharda dökülme, kışın kuruluk, ilkbaharda tekrar dökülme… Artık bunun mevsimsel bir döngü olduğunu kabullendim ve panik yapmamaya çalışıyorum.

Oyla 0
Evet, her yıl aynı dönemlerde tekrar ediyor. İlk başta çok korkmuştum ama doktorum bunun birçok kadında görülen bir durum olduğunu söylemişti. Önceden önlem alınca daha hafif geçiyor.

Oyla 0
Ben bu döngüyü fark ettikten sonra mevsim geçişlerinden önce bakım rutinimi değiştiriyorum. Tamamen engellemiyor ama sorunlar daha kısa sürüyor.

Oyla 0
Açıkçası bende de aynı. Her yıl aynı şeyleri yaşamak moral bozucu ama artık ne zaman başlayacağını bildiğim için daha hazırlıklı oluyorum. Bu da süreci biraz kolaylaştırıyor.

Oyla 0
Bence vücut mevsim değişimlerine tepki veriyor. Saç da bundan etkileniyor. Tamamen geçmiyor ama düzenli bakım ve beslenmeyle daha az yıpratıcı hale geliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt