Mevsimsel Saç Problemleri İçin Özel Bir Bakım Gerekir Mi?

Cem Toylu

Kayıtlı Üye
Mevsimsel dökülme yaşarken çoğu kişi “hiçbir şey yapma, geçer” diyor ama ben bundan emin değilim. Çünkü bazı dönemler saçlarım sadece dökülmüyor, aynı zamanda cansızlaşıyor, kırılıyor ve matlaşıyor. Bu da bakım konusunu düşündürüyor.

Acaba mevsim geçişlerinde farklı bir bakım rutini uygulamak gerekiyor mu, yoksa normal düzene devam etmek yeterli mi? Yanlış ürün kullanıp durumu daha da kötüleştirmekten çekiniyorum.

Mevsimsel saç problemleri için özel bir bakım rutini uygulamak gerçekten gerekli mi?

Bence mevsim geçişlerinde bakım kesinlikle önemli. Normal zamanda kullandığım ürünler bazen bu dönemlerde saçımı daha da kurutuyor. Daha nazik şampuanlar ve saç derisini yormayan ürünlere geçince dökülme süreci daha rahat geçti.

Oyla 0
Özel bakım derken aşırıya kaçmamak lazım ama dikkatli olmak şart. Ben sert şampuanları bıraktım, saçımı daha az yıkadım. Bu bile fark etti. Mevsim geçişlerinde saç daha hassas oluyor.

Oyla 0
Ben bakım rutinimi sadeleştiriyorum. Çok ürün kullanmak yerine az ama düzenli bakım yapıyorum. Saç derisi rahatladığında dökülmenin de bir miktar azaldığını fark ettim. Fazla ürün bazen ters etki yapabiliyor.

Oyla 0
Saç derisi bakımı bence en kritik nokta. Mevsim geçişlerinde kaşıntı ve hassasiyet artıyor. Ben buna odaklandım, sonuç olarak saçlarım daha sağlıklı hissettirdi.

Oyla 0
Bakım mucize yaratmıyor ama süreci daha konforlu geçirmeni sağlıyor. Dökülme devam etse bile saçın genel durumu daha iyi oluyor. Bu da psikolojik olarak rahatlatıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt