Cihan Demiroğlu
Kayıtlı Üye
Mevsimsel saç problemlerini birkaç yıldır yaşıyorum ama son zamanlarda kafama takılan bir soru var: Bu döngü sürekli tekrar ederse kalıcı dökülmeye dönüşür mü? Çünkü her sene belli dönemlerde dökülme artıyor, sonra azalıyor ama saçlar eskisi kadar yoğun hissettirmiyor. Bu da ister istemez endişe yaratıyor.
Bazıları “mevsimsel dökülme kalıcı olmaz” diyor, bazıları ise “üstüne genetik dökülme eklenirse işler değişir” diye uyarıyor. Hangisi doğru kestirmek zor. Benim dökülmem tamamen mevsimsel gibi başladı ama zamanla seyrelme de eklenmiş olabilir. Bu ayrımı yapmak da kolay değil.
Panik yapmak istemiyorum ama bilinçli olmak istiyorum. Eğer bu dökülme ileride kalıcı hale gelebiliyorsa erken önlem almak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
Mevsimsel saç problemleri zamanla kalıcı saç dökülmesine dönüşebilir mi?
Bazıları “mevsimsel dökülme kalıcı olmaz” diyor, bazıları ise “üstüne genetik dökülme eklenirse işler değişir” diye uyarıyor. Hangisi doğru kestirmek zor. Benim dökülmem tamamen mevsimsel gibi başladı ama zamanla seyrelme de eklenmiş olabilir. Bu ayrımı yapmak da kolay değil.
Panik yapmak istemiyorum ama bilinçli olmak istiyorum. Eğer bu dökülme ileride kalıcı hale gelebiliyorsa erken önlem almak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
Mevsimsel saç problemleri zamanla kalıcı saç dökülmesine dönüşebilir mi?