Mezoterapi İle Saç Dökülmesi Durdurulabilir Mi? Deneyenler Ne Diyor?

Doğuş

Kayıtlı Üye
Selamlar,
Uzun zamandır saçlarımda yoğun bir dökülme problemi var. Özellikle mevsim geçişlerinde avuç avuç saç dökülmesi beni çok rahatsız ediyor. Araştırırken saç mezoterapisi yöntemine denk geldim. Bu yöntemde saç derisine vitamin, mineral, aminoasit ve bazen özel peptid içerikleri mikro iğnelerle enjekte ediliyor. Amaç saç köklerini besleyip güçlendirmek, dökülmeyi durdurmak ve yeni saç çıkışını desteklemek.

Aklımdaki sorular şunlar:
  • Ortalama kaç seansta dökülme duruyor?
  • Yeni saç çıkışı gözle görülür oluyor mu, yoksa sadece mevcut saçları mı güçlendiriyor?
  • İşlem sırasında acı ve sonrasında hassasiyet ne kadar oluyor?
  • Kalıcılık süresi ne kadar?
Bunu deneyen kullanıcıların yorumlarını çok merak ediyorum. Çünkü fiyat olarak da düşük değil, etkili değilse boşa para harcamak istemem.

Ben 8 seans saç mezoterapisi yaptırdım. İlk 2 seansta bir fark görmedim ama 3. seanstan sonra dökülme belirgin şekilde azaldı. 5. seanstan sonra ise saç tellerim daha kalınlaştı, tararken daha dolgun hissetmeye başladım. Özellikle şakak bölgemde yeni minik saçlar çıkmaya başladı. İşlem sırasında iğne batması hissi var, bazen hafif sızlama oluyor ama çok rahatsız edici değil. Seans sonrası 1-2 gün kafa derimde hassasiyet oluyor. Düzenli yaptırınca etkisi kalıcıya yakın ama bakım şart.

Benim saç dökülmem genetikti, 6 seans mezoterapi yaptırdım. Dökülme azaldı ama tamamen durmadı. Yeni saç çıkışı çok az oldu, mevcut saçlarım biraz güçlendi. İşlem sırasında acıya karşı hassas olduğum için biraz zorlandım, özellikle ense bölgesi daha acılı geçti. Seanslardan sonra hafif kızarıklık ve kaşıntı oluyordu ama ertesi gün geçiyordu. Bence genetik dökülmede etkisi sınırlı, ama mevsimsel ya da vitamin eksikliğine bağlı dökülmelerde daha başarılı olabilir.

Geri
Üst Alt