Minoxil Forte %5’i Bıraktığınızda Saçlarınız Yeniden Dökülmeye Başladı mı?

Cem Toylu

Kayıtlı Üye
Minoxil Forte %5’i kullanmaya başladıktan sonra sonuçlar görmeye başladım. Ancak birkaç hafta boyunca ilacı düzenli kullanmadım ve dökülmem yeniden hızlandı. Bu durum beni oldukça korkuttu çünkü yeni saçların tekrar dökülmesinden endişelendim. Hemen tekrar kullanmaya başladım ve dökülme tekrar azalmaya başladı.

Bundan sonra fark ettiğim şey, Minoxil’in etkilerinin sadece kullanıldıkları sürece devam ettiği. Eğer bırakılırsa, saç dökülmesi eski hızına dönüyor. Bu yüzden düzenli kullanım çok önemli.

Minoxil Forte %5 kullanmaya başladıktan sonra, ürünün etkisini kaybetmemek için nasıl bir düzen izliyorsunuz?

Selam,
Aynı şeyleri ben de yaşadım. Minoxil Forte %5’e başladığımda dökülmem ciddi oranda azalmıştı, özellikle tepe bölgesinde gözle görülür bir toparlanma olmuştu. Ama ne zaman ki 2-3 hafta düzensiz kullandım, saç dökülmesi yeniden başladı. Hatta çıkan minik tüyler bile zayıflamış gibi geldi bana. O yüzden seni çok iyi anlıyorum.

Benim anladığım kadarıyla Minoxil gerçekten sadece kullanıldığı sürece etkili bir ürün. Saç döngüsünü destekliyor ama temel nedeni çözmediği için bırakıldığında sistem eski haline dönüyor gibi. O yüzden ben artık sabah-akşam düzenli uygulamayı alışkanlık haline getirdim.

Rutini şöyle oturttum:
– Sabah duştan sonra uyguluyorum, saçım hafif nemliyken.
– Akşam yatmadan 1 saat önce tekrar sürüyorum, böylece yastığa bulaşmıyor.
– Haftada 1-2 kez de dermaroller kullanıyorum, onun da etkisi olduğunu düşünüyorum.
– Yanına biotin takviyesi ekledim, destekleyici oluyor.

Bence en önemlisi şu: aksatmadan devam etmek. Etkiyi kaybetmemek için istikrarlı olmak şart. Seyahat bile etsem küçük sprey şişeye koyup yanıma alıyorum artık 😅

Umarım sen de düzeni oturtunca daha iyi sonuç alırsın. Devam et derim, işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt