Minoxil Kullanımı Yan Etkileri Nelerdir?

Yasin

Kayıtlı Üye
Merhaba, Minoxil'i kullanmaya başlamadan önce bazı yan etkileri hakkında bilgi edinmenin doğru olacağını düşündüm. Kullananlar olarak sizde herhangi bir olumsuz etki gözlemlediniz mi? Özellikle ciltte tahriş, kaşıntı, kızarıklık veya saç derisinde pul pul dökülme gibi problemler yaşadınız mı? Ayrıca, ilacı bıraktıktan sonra saç dökülmesi tekrar başladı mı? Bu süreçte yaşadığınız deneyimler ve bu yan etkilerle nasıl başa çıktığınız hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürü borç bilirim.

Minoxil kullanmaya başladığımda ilk birkaç hafta boyunca saç derimde hafif bir kaşıntı ve tahriş hissettim. Ayrıca baş ağrıları da yaşamaya başladım, ama bu yan etkiler zamanla azaldı. Doktorum, bu tür yan etkilerin başlangıçta normal olduğunu söyledi. Sabırlı olup kullanıma devam ettim ve birkaç ay sonra saçlarımda gözle görülür bir iyileşme fark ettim. Yan etkiler başlangıçta biraz rahatsız edici olabilir, ancak sonuçlar için değer.

Oyla 0
Spreyi kullanmaya başladıktan sonra yüzümde ve ellerimde istenmeyen kıllanma fark ettim, bu da beni oldukça rahatsız etti. Gerçi benim hatam çünkü bazı zamanlar taşırdığım yerleri yıkayarak temizlemedim. Ayrıca uygulama bölgesinde sürekli kaşıntı ve hafif yanma hissettim. İlk başta vazgeçmeyi düşündüm, ama sabırlı olup devam ettim. Zamanla saçlarım daha güçlü ve dolgun hale geldi. Yan etkiler beni zorlasa da, sonuçları görmek beni motive etti ve tedaviyi sürdürmeye karar verdim.

Oyla 0
Merhaba, yazdıklarını dikkatle okudum çünkü ben de Minoxil’i yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve bu süreçte birkaç yan etkiyle karşılaştım. İlk başladığım haftalarda saç derimde hafif kaşıntı ve kızarıklık oldu, özellikle akşam uyguladıktan sonra hafif bir yanma hissediyordum. Ama açıkçası bu durum 1-2 hafta içinde kendiliğinden geçti, vücudum alıştı sanırım.

Pul pul dökülme bende de oldu ama bunun biraz da ürünün alkol bazlı yapısıyla ilgili olduğunu öğrendim. Ben bu durumu haftada bir nemlendirici saç maskesi yaparak ve şampuanımı değiştirecek şekilde hassas, sülfatsız bir şampuana geçerek kontrol altına aldım. Şu anda cildimle ilgili bir sorun yaşamıyorum.

Bırakma konusunda da deneyimim oldu. Geçici olarak bir ay kadar bırakmak zorunda kalmıştım ve evet, o sürede dökülme yeniden başladı. Minoxil etkisini korumak için düzenli kullanım istiyor, yani bırakıldığında eski dökülme süreci yavaş yavaş geri gelebiliyor.

Özetle:
  • Başta kaşıntı ve tahriş olabilir, ama çoğu kişide geçici
  • Pul pul dökülme yaşarsan, saç derisini nemlendirmek işe yarıyor
  • Bırakırsan dökülme tekrar başlayabiliyor, bu yüzden devamlılık önemli
Umarım bu bilgiler işine yarar. Kullanmaya karar verirsen sabırlı olmanı tavsiye ederim, ilk sonuçlar genelde 3. aydan sonra belli oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt