Motto Plus Saç Serumu Erkeklerde Dökülmeyi Azaltıyor mu?

Umut Karaca

Kayıtlı Üye
Erkek tipi dökülme konusunda ürün denemekten korkuyordum çünkü piyasada birçok serum var ama sonuçlar çok karışık. Motto Plus’ı kullanmaya başladığımda ilk haftalarda pek bir değişim göremedim. Ama 4–5 haftalık kullanım sonrası saç derimdeki dökülmenin yavaşladığını hissettim. Özellikle saçımı sabah uyanınca tararken elimde daha az saç kalıyordu. Bu beni ciddi şekilde motive etti çünkü eskiden sabah kalkınca bir tutam saç dökülmesi görmek çok normaldi benim için.

Dökülmeyi tamamen durdurduğunu söylemek belki doğru olmaz çünkü genetik ve hormonsal faktörler var. Ama saç dökülmesinin hızını yavaşlatmak, mevcut saçları korumak ve tarama sırasında kırılmayı azaltmak konusunda faydalı olduğunu söyleyebilirim. Serum saç derisine hoş bir rahatlık veriyor, tahriş hissi azaltıyor ve genel saç derisi sağlığını destekliyor gibi. Bu da dökülmeye bağlı kopmaların azalmasına yardımcı oluyor.

Ben düzenli kullanımı tercih ettim çünkü bırakınca tekrar dökülme hızının artması dikkatimi çekti. Bu da bana sürekli kullanımın önemini gösterdi. Bazen sadece “ürün değil yaşam tarzı” da fark yaratıyor.

Motto Plus Saç Serumu erkeklerde dökülmeyi gerçekten azaltıyor mu, yoksa sadece yüzeysel bir etki mi sağlıyor?

Ben dökülmede azalma hissettim ama tamamen durmadı. Yani beklentiyi çok yüksek tutmamak lazım. Dökülme hızını kesmese de kırılmayı ciddi şekilde azalttı.

Oyla 0
Ben saç diplerimdeki kaşıntı ve hassasiyetin azaldığını fark ettim. Bu da dolaylı olarak dökülmeyi azaltıyor. Saç derisi rahat olunca saç daha az kopuyor.

Oyla 0
Serumu her gün kullanınca dökülme daha düşük hızda oldu. Ama ben bunu tek ürünle açıklamak yerine bütünsel bakımla ilişkilendiriyorum.

Oyla 0
Ben şampuan ve serum kombinasyonu yapınca fark daha net oldu. Serumu tek başına kullanınca fark daha yavaş.

Oyla 0
Geri
Üst Alt