Oje Altına Baz Sürmemek Tırnaklara Zarar Verir Mi?

Selma Uçar

Kayıtlı Üye
Yıllardır oje sürerim ama itiraf edeyim, baz oje konusuna hiç dikkat etmedim. Ne zaman acelem olsa direkt renkli ojeyi sürüp çıkıyorum. Geçenlerde tırnaklarımın renginin sarardığını fark ettim. İlk defa aynaya değil, tırnaklarıma utanarak baktım.

O an anladım ki belki de o küçük “ön adım” sandığım şey, en önemli adım. Çünkü ojeyi her çıkardığımda tırnak yüzeyim daha pürüzlü, daha kuru oluyordu. Arkadaşım “baz, tırnağın kalkanı gibidir” dedi. O zamandan beri merak ediyorum; gerçekten bu kadar fark yaratıyor mu?

Sizce oje altına baz sürmemek tırnağa ciddi zarar verir mi, yoksa sadece kozmetik bir detay mı?

Kesinlikle fark ediyor. Ben yıllarca bazsız sürdüm, sonra tırnaklarımın rengi gitti. Şimdi şeffaf baz kullanıyorum, oje daha düzgün yayılıyor ve çıkardığımda tırnak hala pürüzsüz kalıyor. Küçük bir adım ama etkisi büyük.

Oyla 0
Baz sürmemek sadece renk değil, yapıyı da bozuyor. Oje direkt tırnakla temas edince kimyasallar içeri işliyor. Ben E vitaminli baz oje kullanıyorum, hem koruyor hem besliyor. Üstelik oje daha uzun süre dayanıyor.

Oyla 0
Ben de başta önemsemezdim. Ama bir gün kırmızı oje sürdüm, çıkardığımda tırnaklarım turuncuya dönmüştü. O an anladım ki bazsız olmaz. Şimdi her oje öncesi alışkanlık haline getirdim.

Oyla 0
Baz sadece renk koruması değil, tırnağı nemli tutuyor. Ojeden önce sürülen bu kat, tırnağın kimyasalı direkt emmesini engelliyor. Ben sürdüğümde tırnak kırılmaları da azaldı.

Oyla 0
Ben profesyonel manikür yaptırıyorum, orada da mutlaka baz sürüyorlar. Çünkü ojeyi doğrudan sürmek hem kalıcılığı azaltıyor hem de tırnak plağını zamanla zayıflatıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt