Oje Kimyasalları Tırnak Sağlığını Nasıl Etkiliyor?

Ayşegül Peker

Kayıtlı Üye
Bir gün oje şişesinin arkasına bakayım dedim, yazanları okuyunca kafam karıştı: formaldehit, toluen, DBP… Hepsi kimyasal maddeymiş. Biz sadece “renk” görüyoruz ama aslında tırnaklarımız bu maddelerle temas ediyor.

Bazı arkadaşlarım “ben yıllardır kullanıyorum, bir şey olmadı” diyor ama ben emin olamıyorum. Çünkü son zamanlarda tırnaklarımda çatlama, matlaşma ve soyulma var. Belki de fark etmeden zarar veriyorum.

Artık ojeye bakarken sadece rengine değil, içeriğine de bakıyorum. Ama her markanın içeriğini çözmek de zor.

Sizce oje kimyasalları gerçekten tırnak yapısına zarar verir mi, yoksa bu sadece abartı mı?

Bence zarar veriyor, özellikle formaldehit içerenler. Ben alerji yaşadım, tırnak kenarlarım kabardı. O günden beri “3-free” ve “5-free” denilen ojelerden alıyorum. Temiz içerikli olanlar biraz pahalı ama tırnaklarım rahatladı.

Oyla 0
Ben fark etmeden tırnaklarımda beyaz çizgiler oluştu, meğer kullandığım oje markasında toluen varmış. Oje zararsız değil, ama temiz içerikli markalar var. Alırken küçük yazıları okumayı alışkanlık haline getirdim.

Oyla 0
Ojeler zararlı ama tamamen yasaklamak da zor. Ben denge kurdum: sadece özel günlerde sürüyorum. Günlük hayatta tırnak yağı ve şeffaf parlatıcıyla idare ediyorum. Gerçekten fark etti, tırnaklarım güçlendi.

Oyla 0
Kimyasallar etkiliyor ama tırnak plağı çok dayanıklı bir yapı. Asıl zarar yanlış temizlikte oluyor. Yani ojeyi kazıyarak çıkarmak, sürekli asetona maruz bırakmak gibi. Kimyasal kadar mekanik zarar da önemli.

Oyla 0
Ben vegan ve cruelty-free markalara geçtim. Hem vicdanım rahat hem tırnaklarım daha sağlıklı. Artık tırnak sararması yaşamıyorum. Temiz içerikli oje gerçekten fark ettiriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt