Ojeyi Uzun Süre Kalıcı Tutmak İçin Gerçekten Etkili Bir Yöntem Var mı?

Nuket Atabey

Kayıtlı Üye
Kızlar merhaba 💅 Son zamanlarda oje sürmek benim için tam bir sabır testi haline geldi. Güzelce sürüyorum, parlıyor ama ertesi gün uçları soyuluyor! Hangi markayı denediysem fark etmiyor. Baz kat, top coat her şeyi uyguluyorum ama bir türlü uzun ömürlü olmuyor. Günlük işler, özellikle klavye kullanmak ve bulaşık yıkamak, hemen etkiliyor.

Bir ara jel oje denedim ama tırnaklarım zayıfladı. Artık doğal yollardan kalıcılığı artırmak istiyorum. Bazı kadınlar “tırnak yüzeyini törpüle, ojeyi ince katmanla sür” diyor. Denedim, kısmen işe yaradı ama mucize değil.

👉 Siz ojeyi uzun süre kalıcı tutmak için ne yapıyorsunuz? Gerçekten işe yarayan bir taktiğiniz var mı?

Ben oje sürmeden önce tırnak yüzeyini alkolle temizliyorum. Yağ kalmadığı için oje çok daha iyi tutunuyor. Ayrıca baz kat kullanmak şart. Üzerine Essie Gel Couture top coat sürüyorum, 5 gün bozulmadan kalıyor.

Oyla 0
Benim sırrım kat kat değil, ince ve iki kat sürmek. Üzerine top coat’ı ikinci gün tekrar geçiyorum. Ayrıca eldivensiz iş yapmamak önemli. Golden Rose Quick Dry serisi de oldukça dayanıklı.

Oyla 0
Ojeyi sürmeden önce tırnakları sabunla değil sirke ile siliyorum. Yağı temizliyor. Ardından baz kat + top coat kombinasyonu yapıyorum. En kalıcı sonuç Pastel Daylong oje serisinde.

Oyla 0
Ben manikürden sonra 24 saat bekleyip oje sürüyorum. Tırnak yüzeyi kuru olunca oje daha uzun dayanıyor. Flormar Gel Look serisi favorim. Üzerine top coat şart, yoksa soyuluyor.

Oyla 0
Ben soğuk su taktiğini kullanıyorum! Oje kuruduktan sonra 1 dakika buzlu suda bekletiyorum. Parlaklık ve dayanıklılık artıyor. Üzerine her gün ince bir top coat geçiyorum, 1 hafta dayanıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt