Soğuk Su Ojeyi Gerçekten Daha Hızlı Kurutur Mu?

Hacer Mısırlı

Kayıtlı Üye
Bu yöntemi o kadar çok duydum ki artık denememek imkânsızdı. Ojeyi sürdükten sonra 1 dakika bekledim, sonra buz dolu bir kaseye ellerimi soktum. İlk başta serinletici geldi ama birkaç saniye sonra ellerim dondu! Çıkardığımda ojeler daha mat görünüyordu ama evet, dokununca kurumaya başlamıştı.

Yani işe yarıyor ama tam çözüm değil. Bazen üst katman kuruyor ama alttaki hala yumuşak kalıyor. Özellikle kalın sürdüğüm ojelerde bu daha da belirgin. Yine de hızlı bir pratik arıyorsan fena değil.

Ama internette bazıları “soğuk su yerine buzdolabının içine 1 dakika tut” bile demiş! Bu bana fazla geliyor açıkçası.

Siz denediniz mi? Soğuk su gerçekten o kadar etkili mi yoksa sadece üst tabakayı mı kurutuyor?

Evet, işe yarıyor ama doğru yapılmalı. Ojeyi sürdükten sonra 1 dakika bekle, sonra soğuk suya batır. Direkt koyarsan kabarcık olur. Ben hep bu yöntemle kurtuluyorum.

Oyla 0
Bende işe yaradı ama dediğin gibi, sadece yüzey kuruyor. Kalın sürülmüşse içi hala yumuşak kalıyor. O yüzden iki ince kat sürmek şart.

Oyla 0
Ben soğuk su yerine buz kalıplarını direkt elime tutuyorum, aynı etki. Hem daha pratik hem de suyla uğraşmıyorsun.

Oyla 0
Ben soğuk su yöntemini seviyorum ama kışın cesaret edemiyorum! Yaz aylarında birebir işe yarıyor. Pratik ve risksiz.

Oyla 0
Geri
Üst Alt