Ojeyi Uzun Süre Tırnakta Tutmak Zararlı Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Duygu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Duygu

Kayıtlı Üye
Geçen ay bir haftalık tatil için kırmızı oje sürmüştüm. Güneş, deniz, fotoğraflar derken ojeyi yenilemeye fırsat bulamadım. On gün boyunca aynı oje tırnaklarımda kaldı. Tatil dönüşü silince tırnak yüzeyimin donuklaştığını, bazı yerlerde ise ufak lekeler oluştuğunu fark ettim.

O an içim cız etti. “Keşke daha önce temizleseydim” dedim kendi kendime. Çünkü tırnaklarım o an hava almamış gibiydi, sertleşmiş ama aynı anda kırılgandı. Belki sadece oje değil, güneş ve suyun da etkisi vardı ama sonuç ortadaydı: tırnaklarım eskisi gibi parlak değildi.

Artık merak ediyorum… Ojeyi uzun süre tırnakta bırakmak gerçekten tırnağın yapısını bozuyor mu? Yoksa ben sadece bakım kısmını mı atladım?

Ben de geçen yaz aynı şeyi yaşadım. 10 gün boyunca ojeyi hiç silmedim ve tırnaklarımın rengi sarardı. Meğer oje altında nem hapsolduğu için tırnak havasız kalıyormuş. Şimdi en fazla 4-5 gün tutuyorum. Çıkardıktan sonra badem yağı sürmek gerçekten çok işe yarıyor.

Oyla 0
Uzun süre oje bırakmak bence en büyük hata. Renk soluyor, üstü çatlıyor ama biz yine de takıyoruz. Oje altındaki tırnak nefes almasa da, sürekli kapalı kalınca dokusu değişiyor. Ben 3 günde bir yeniliyorum artık, fark etti.

Oyla 0
Ben bunu fark etmeden yapıyordum. Özellikle koyu renk ojelerde tırnak sanki kararıyordu. Artık baz kullanıyorum ve haftada bir gün tırnaklarımı tamamen boş bırakıyorum. İlk başta zor geliyor ama uzun vadede tırnak daha güçlü oluyor.

Oyla 0
Bazen tırnağı değil, aslında ojenin içeriğini suçlamak gerekiyor. Ucuz ojeler tırnak yüzeyine zarar veriyor. Ben temiz içerikli markalara geçince uzun süre de dursa etkisi azaldı. Ama asetonla hemen temizlemek en sağlıklısı.

Oyla 0
Uzun süre oje kalınca, oje tabakası tırnağa yapışıyor. Silerken de kazımak gerekiyor, o sırada yüzey inceliyor. Benim çözümüm tırnak yağıyla yumuşatıp öyle silmek oldu. Artık soyulma yaşamıyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt