Ön Saç Çizgisi Geri Gidenler Ne Yaptı, İşe Yaran Bir Yöntem Var Mı?

Ömer Aydınlı

Kayıtlı Üye
Ön saç çizgimle ilgili son zamanlarda ciddi şekilde düşünmeye başladım. Eskiden aynaya baktığımda hiç dikkatimi çekmezdi ama şimdi özellikle şakak taraflarının geriye doğru açıldığını net görüyorum. Asıl sıkıntı şu: Bu durum yavaş yavaş oluyor, o yüzden ne zaman başladığını tam hatırlamıyorum ama fark ettiğim anda da moral bozuyor.

Saçlarım genel olarak dökülmüyor gibi ama ön çizgi geriye gidiyor. Duşta avuç avuç saç gelmiyor ama aynadaki görüntü değişiyor. İnternette biraz bakınca bunun erkek tipi dökülmenin klasik başlangıcı olduğu söyleniyor. Kimi “hiçbir şey durdurmaz” diyor, kimi de “erken yakalarsan yavaşlatırsın” diyor. Hangisi doğru emin değilim.

Amacım mucize beklemek değil. Sadece bu süreci yavaşlatmak ya da daha kontrollü ilerlemesini sağlamak mümkün mü, bunu merak ediyorum.

Ön saç çizgisi geri gitmeye başlayanlar ne yaptı, gerçekten işe yarayan bir yöntem oldu mu?

Bende şakaklar 24 yaşında açılmaya başladı. Tamamen durmadı ama erken müdahaleyle ciddi şekilde yavaşladı. En büyük hata “daha erken” deyip ertelemek. Ön çizgi geri gidiyorsa süreç başlamıştır.

Oyla 0
Ön çizgi geri gidişi genetikse tamamen durdurmak zor ama hızını düşürmek mümkün. Ben bunu yaşayarak gördüm. Geç kaldıkça geri kazanmak zorlaşıyor.

Oyla 0
Stres ve uykusuzluk süreci hızlandırıyor. Yoğun çalıştığım dönemde şakaklar daha hızlı açıldı. Hayat düzenimi biraz toparlayınca ilerleme yavaşladı.

Oyla 0
Saç stilini değiştirmek bile psikolojik olarak rahatlatıyor. Ben ön çizgiyi daha doğal bırakan bir kesime geçtim, görüntü daha iyi duruyor.

Oyla 0
Dermatoloğum “ön çizgi ilk sinyaldir” demişti. Erken fark edip bilinçli davranınca süreç daha kontrollü ilerliyor. Keşke daha erken ciddiye alsaydım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt