Organik Saç Bakım Ürünleri Gerçekten Fark Yaratıyor Mu?

Taner Sağlam

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Son dönemlerde şampuan ve serum araştırması yaparken sürekli organik saç bakım ürünleri karşıma çıkıyor. Markalar “tamamen doğal, kimyasal katkısız, saç derisine zarar vermez” diye reklam yapıyor. Açıkçası kulağa çok hoş geliyor ama bir yandan da kafamda soru işaretleri var: Gerçekten fark yaratıyor mu, yoksa sadece pazarlama mı?

Örneğin bazı şampuanlarda aloe vera, biberiye, ısırgan gibi bitkisel özler var. Serumlarda ise argan yağı, keratin ya da kafein destekleri bulunuyor. Kullananların yorumlarına baktığımda kimisi “saçlarım parladı, dökülmem azaldı” diyor, kimisi de “normal şampuandan farkı yok” diye yazıyor. Bu kadar farklı yorum olunca doğru kararı vermek zor oluyor.

Benim beklentim çok büyük değil; saç köklerimi beslesin, dökülmeyi biraz azaltsın ve saçlarım daha sağlıklı görünsün bana yeter. Ama gerçekten organik ürünler bu farkı yaratıyor mu? Yoksa sadece içimizi rahatlatan bir tercih mi oluyor?

Sizlerden öğrenmek istiyorum: Organik saç bakım ürünlerini uzun süre kullanıp fark gören oldu mu?

Bir dönem tamamen organik sertifikalı bir şampuan kullandım. İçinde ne sülfat ne de paraben vardı. İlk başta saçım fazla sertleşti, alışmak zor oldu. Ama 2 ay sonunda dökülmem azaldı, saç tellerim daha canlı görünmeye başladı. Bana göre organik ürünler kısa vadede değil, uzun vadede fark yaratıyor. Sabırla kullanmak gerekiyor.

Oyla 0
Ben organik ürünlere pek inanmayan biriydim ama eşim bana hediye olarak bir organik set aldı. İçinde şampuan, serum ve saç kremi vardı. 3 ay boyunca düzenli kullandım. Dökülmeyi tamamen durdurmadı ama saç derimdeki kuruluk geçti. Ayrıca saçlarım daha parlak oldu. O yüzden ben farkını gördüm diyebilirim.

Oyla 0
Organik ürünler biraz pahalı ama ben yine de denemek istedim. Özellikle argan yağı bazlı organik şampuan kullandım. Saçlarım daha yumuşak ve hacimli görünmeye başladı. En önemlisi saç derimdeki kaşıntı azaldı. Organik ürünler fark yaratıyor ama mucize beklememek lazım. Daha çok saç derisi sağlığı için faydalı oluyor.

Oyla 0
Benim saç tipim hassas olduğu için kimyasal şampuanlar bana iyi gelmiyordu. Organik bir markanın aloe vera içerikli şampuanını aldım. İlk yıkamadan itibaren saç derim rahatladı. Uzun vadede dökülmem de azaldı. Organik ürünlerin en büyük avantajı yan etki yapmaması. Bu yüzden ben çok memnun kaldım.

Oyla 0
Uzun süre farklı markalar denedim ama organik ürünlere geçtiğimde saçımın toparlandığını fark ettim. Özellikle biberiye ve ısırgan özlü şampuanlar saç köklerimi güçlendirdi. Normal şampuanlardan farklı olarak saç derimi hiç tahriş etmedi. Organik ürünler kesinlikle fark yaratıyor, ama düzenli kullanım şart. Birkaç hafta kullanıp bırakınca sonuç görmek mümkün değil.

Oyla 0
Geri
Üst Alt