Peeling Sonrası Sivilce Normal Mi?

Gülnur Çeçen

Kayıtlı Üye
Geçen ay kimyasal peeling yaptırdım ve ilk hafta cildim güzel görünüyordu ama sonrasında küçük küçük sivilceler çıkmaya başladı. Özellikle yanak ve çene bölgemde yoğunlaştı. İlk başta panik oldum çünkü “daha kötü mü oldu” diye düşündüm. Ama bazı kişiler bunun “kusma” süreci olduğunu söylüyor.

Cildim normalde de sivilceye yatkın ama bu kadar kısa sürede bu kadar artış olmamıştı. Sivilceler genelde küçük ve yüzeysel ama sayıları fazla. Peeling cilt altındaki komedonları yüzeye çıkarır deniyor ama bu süreç ne kadar sürer bilmiyorum.

Yanlış bir işlem mi yapıldı yoksa bu gerçekten geçici bir dönem mi anlayamadım. Yeni ürün kullanmaya da korkuyorum çünkü cildim hassaslaştı gibi.

Kimyasal peeling sonrası sivilce çıkması normal bir süreç midir yoksa cildin olumsuz tepki verdiğini mi gösterir?

Ben peeling sonrası yaklaşık 2 hafta kusma süreci yaşadım. Cilt altındaki komedonlar yüzeye çıktı. Sonrasında cildim daha temiz görünmeye başladı. Eğer sivilceler yüzeysel ve geçiciyse bu normal olabilir.

Oyla 0
Bende de olmuştu ama 1 aydan uzun sürdü ve dermatoloğa gittim. Meğer cildime uygun olmayan bir peeling uygulanmış. Eğer çok uzun sürerse mutlaka kontrol etmek lazım.

Oyla 0
Peeling sonrası cilt hassaslaşıyor, yanlış ürün kullanırsan daha da artabiliyor. Ben sade bir rutine geçince toparladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt