Perma & Brezilya Fönü Yaptıranlar Tavsiye Eder mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pakize
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pakize

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Saç şekillendirme konusunda kararsız kaldığım bir durum var ve sizlerin deneyimlerine danışmak istedim. Uzun süredir perma mı yaptırsam yoksa Brezilya fönü mü uygulasam diye düşünüyorum. İkisi de çok farklı sonuçlar veriyor ama karar vermek zor.

Benim saçlarım omuz hizasında, hafif dalgalı ve çok çabuk kabarıyor. Günlük hayatımda düz saçla daha rahat hissediyorum ama ara sıra dalgalı saç da hoşuma gidiyor. İşte bu yüzden kafam çok karıştı.

Perma yaptıranların yorumlarına baktığımda saçın uzun süre kalıcı dalgalara sahip olduğunu ama işlem sonrası bakımın zor olduğunu gördüm. Ayrıca bazıları saçın çok kuruduğunu söylüyor. Diğer yandan Brezilya fönünün ise aylarca dümdüz ve parlak saçlar sağladığını ama etkisinin 3–6 ay arasında değiştiğini okudum.

Benim aklıma takılan sorular şunlar:
  • Perma mı daha kullanışlı yoksa Brezilya fönü mü?
  • İşlem sonrası saç sağlığına hangisi daha az zarar veriyor?
  • Günlük kullanım açısından hangisi daha pratik?
Sizlerden bu iki işlemi deneyenlerin yorumlarını duymak çok işime yarar. Çünkü saçımı yıpratmadan uzun süreli bir sonuç almak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Çözüm
Ben de geçen sene perma yaptırdım çünkü saçlarım çok düz ve hacimsizdi. Kalın bigudilerle yapıldığı için doğal dalgalar oldu ama ilk 2 ay çok güzelken 3. aydan sonra bazı yerler açılmaya başladı, dalgalar biraz bozuldu. Yıpranma konusuna gelirsek, eğer saçın zaten işlem görmüşse (boya vs.) perma biraz yıpratıyor, çünkü kimyasal bir işlem. Saç bakımına dikkat etmek gerekiyor. Fiyatlar 3.000-5.000 TL arasında değişiyor. Ben Kadıköy’de bir kuaförde yaptırdım, fena değildi ama tekrar yaptırır mıyım emin değilim. Eğer çok dayanıklı bir şey arıyorsan perma biraz riskli olabilir, çünkü her saç tipi farklı tepki veriyor.
Ben yaklaşık 1 yıl önce Brezilya fönü yaptırdım. Saçlarım dalgalı ve kabarıktı, düz ve daha kolay şekil almasını istediğim için denedim. Gerçekten ilk yaptırdığımda sonuç harikaydı, dümdüz ve parlak oldu. Ama 4-5 ay sonra etkisi azalmaya başladı, kökten çıkan saçlar eski haline dönüyor. İşlemi keratin bazlı ürünlerle yapan bir yerde yaptırırsanız saça çok zarar vermiyor, ama içinde fazla kimyasal olanlar zamanla kurutabiliyor. Fiyat olarak 4.000-6.000 TL civarında değişiyor (İstanbul’da semte göre fark ediyor). Ben Beşiktaş’ta bir kuaförde yaptırmıştım, memnun kaldım ama düzenli bakım gerektiriyor.

Ben de geçen sene perma yaptırdım çünkü saçlarım çok düz ve hacimsizdi. Kalın bigudilerle yapıldığı için doğal dalgalar oldu ama ilk 2 ay çok güzelken 3. aydan sonra bazı yerler açılmaya başladı, dalgalar biraz bozuldu. Yıpranma konusuna gelirsek, eğer saçın zaten işlem görmüşse (boya vs.) perma biraz yıpratıyor, çünkü kimyasal bir işlem. Saç bakımına dikkat etmek gerekiyor. Fiyatlar 3.000-5.000 TL arasında değişiyor. Ben Kadıköy’de bir kuaförde yaptırdım, fena değildi ama tekrar yaptırır mıyım emin değilim. Eğer çok dayanıklı bir şey arıyorsan perma biraz riskli olabilir, çünkü her saç tipi farklı tepki veriyor.

Çözüm
Ben 2 yıl önce perma yaptırdım. Saçım gerçekten çok güzel dalgalandı ama maalesef işlem saçımı çok kuruttu. Sürekli nem maskesi kullanmak zorunda kaldım. Kıvırcık görüntüyü seviyorsan hoşuna gidebilir ama bakım yapmazsan saçın yıpranıyor. Günlük kullanımda uğraştırıcı bulduğum için bir daha yaptırmadım.

Ben geçen yaz Brezilya fönü yaptırdım ve hayatım kolaylaştı. Saçım 5 ay boyunca dümdüz ve parlaktı. Sabah uyandığımda sadece taramak yeterli oluyordu. Saçımı hiç yıpratmadı diyemem, biraz kuruluk oldu ama düzenli saç kremiyle toparlandı. Eğer pratiklik arıyorsan kesinlikle Brezilya fönü tavsiye ederim.

Ben ikisini de yaptırdım. Perma çok hacimli bir görüntü veriyor ama bakım açısından zor. Brezilya fönü ise çok daha pratik. İşe giderken sabah vakit kazandırıyor çünkü saç zaten düz. Saç sağlığı açısından da Brezilya fönü bence daha az yıpratıyor. İkisini kıyaslarsam tekrar Brezilya fönü yaptırırım.

Geri
Üst Alt