PRP Mi Mezoterapi Mi Daha Etkili, İkisini De Deneyenler Ne Diyor?

Merve Yıldırım

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesiyle ilgili araştırma yaptıkça seçeneklerin artması beni daha da kararsız hale getiriyor. Bir yanda PRP, diğer yanda mezoterapi… İkisi de farklı şekillerde anlatılıyor ve hangisinin gerçekten daha etkili olduğu konusunda net bir şey bulmak zor. Bazı doktorlar PRP’yi öne çıkarıyor, bazıları ise mezoterapinin daha hızlı etki ettiğini söylüyor.

Benim saç problemim hem dökülme hem de ciddi incelme. Saçlarım var ama güçsüz, cansız ve hacimsiz duruyor. O yüzden hangisi benim gibi biri için daha mantıklı olur bilemiyorum. İkisini birlikte yaptır diyenler de var ama açıkçası hem maddi olarak hem de süreç olarak buna girip girmemek konusunda tereddütlüyüm.

Forumlarda ikisini de deneyen kadınların yorumları dikkatimi çekiyor ama herkesin deneyimi çok farklı. Kimisi PRP’den daha çok fayda görmüş, kimisi mezoterapiyi övüyor. Hangisinin gerçekten daha kalıcı sonuç verdiğini anlamak zor.

PRP mi mezoterapi mi daha etkili, ikisini de deneyen kadınlar hangisinden daha memnun kaldı?

Ben önce mezoterapi yaptırdım, sonra PRP ekledim. Mezoterapi saçlarımı daha canlı gösterdi ama PRP dökülmeyi daha iyi kontrol altına aldı. Tek başına birini seçmek zorunda kalsam PRP’yi tercih ederdim.

Oyla 0
Açıkçası bende mezoterapi daha hızlı etki etti. Saçlarım daha dolgun durmaya başladı ama dökülme tamamen durmadı. PRP daha yavaş ama uzun vadede daha kalıcı bir etki sağladı gibi hissettim.

Oyla 0
İkisini de yaptırdım ama beklentim çok yüksekti. Mezoterapi kısa vadede iyi hissettirdi, PRP ise daha uzun vadede işe yaradı. Bana göre ikisi farklı sorunlara hitap ediyor, biri diğerinin yerine geçmiyor.

Oyla 0
Ben sadece PRP yaptırdım ve memnunum. Mezoterapiyi denemedim ama arkadaşım yaptırdı, onun saçları daha hacimli duruyor. Dökülme sorunu varsa PRP, hacim sorunu varsa mezoterapi daha mantıklı olabilir.

Oyla 0
Bence en doğrusu doktorun saç yapına göre karar vermesi. Ben ikisini birlikte yaptırınca daha dengeli bir sonuç aldım. Tek tek yaptırınca eksik kalıyor gibi hissetmiştim. Herkeste aynı etkiyi beklememek lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt