PRP mi, Minoxidil mi? Gerçek Kullanıcılar Hangi Tedaviden Daha Çok Fayda Gördü?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Baran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Baran

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesiyle uğraşırken önüme hep iki seçenek çıkıyor: PRP tedavisi ya da minoxidil. PRP daha doğal ve klinikte yapılıyor ama pahalı ve etkisi zaman alıyor. Minoxidil daha pratik ama sürekli kullanmak gerekiyor, bırakan herkes “eski haline döndü” diyor.

Bu ikisi arasında kaldım. PRP'ye yatırım yapmalı mıyım, yoksa düzenli minoxidil kullanımı yeterli olur mu? Her iki yöntemi de deneyimlemiş olanların görüşlerini çok merak ediyorum. Uzun vadede hangisi daha sürdürülebilir sonuç veriyor?

Bu iki tedaviyi karşılaştıran deneyimi olan var mı?

Ben hem minoxidil kullandım hem PRP yaptırdım. Minoxidil başta etkiliydi ama bırakınca dökülme geri geldi. PRP uzun vadede daha kalıcı etki gösterdi. Özellikle yan etkisiz olması ve saç derisini canlandırması benim için artıydı. Tek farkı sabır gerektirmesi.

Oyla 0
İkisini de denedim. Minoxidil ilk 3 ay dökülmeyi durdurdu ama bıraktığım an eskiye döndüm. PRP daha pahalı ama etkisi daha kalıcı. Özellikle 5. seanstan sonra dolgunluk fark edilir hale geldi. Şahsi fikrim: PRP uzun vadede daha güvenli bir yatırım.

Oyla 0
Ben her ikisini de denedim. 6 ay sadece minoxidil (5%), sonra 3 seans PRP yaptırdım.

Minoxidil ilk 3 ay ciddi dökülme yaptı (shedding dönemi), sonra saçlar toparladı, yeni çıkan tüy gibi saçlar oldu. Ama düzenli olmak şart. 1-2 gün bile aksatsan etkisi azalıyor. Bırakınca da 2-3 ay içinde eski haline dönüyor, çünkü saç kökünü uyaran madde çekiliyor.

PRP daha doğal; kanından elde edilen büyüme faktörleriyle kökü besliyor. 3. seanstan sonra fark edilir yoğunluk artışı oldu, ama mucize bekleme. Etkisi yavaş (4-6 ay).

💡 Sonuç: Maddi durum el veriyorsa PRP + minoxidil kombinasyonu en iyi sonucu verir. Tek başına PRP kalıcı değil, ama minoxidil’e destek oluyor.

Oyla 0
Saç ektirdikten sonra doktorum “PRP ve minoxidil’i birlikte uygula” dedi. İlk başta fazla gelir mi diye düşündüm ama iyi ki yapmışım.

PRP, bana göre toprağa gübre gibi; kökü besliyor, saç tellerini kalınlaştırıyor. Ama kendi başına mucize değil, destek tedavisi gibi düşün. 3 seans yaptırdım, her seanstan sonra saçlar biraz daha canlı görünüyordu.

Minoxidil ise tamamen günlük bakım işi. Sabah-akşam kullanmaya başladım, birkaç ay içinde dökülme neredeyse durdu. Bir kere aksatınca fark ediliyor ama düzenli gidince gerçekten işe yarıyor.

Şunu net söyleyebilirim: PRP seni hızlandırır, minoxidil seni korur. Bütçen varsa PRP ile başla, ama uzun vadede saçını koruyacak olan minoxidil’in disiplini.

👉 Kısacası PRP “yakıt katkısı”, minoxidil “motor yağı” gibi — biri performans katar, diğeri sistemi döndürür.

Oyla 0
Geri
Üst Alt