PRP Yaptırdıktan Sonra Saç Dökülmesi Artan Oldu Mu, Normal Mi Bu Süreç?

Meryem Ulusoy

Kayıtlı Üye
PRP yaptırmayı düşünen ama açıkçası biraz tedirgin olanlardanım. Araştırırken en çok karşıma çıkan şeylerden biri, PRP sonrası saç dökülmesinin arttığını söyleyen yorumlar oldu. Zaten saç dökülmesiyle mücadele ederken bir de üstüne daha fazla dökülme yaşamak düşüncesi beni ciddi anlamda korkutuyor.

Bazı kadınlar bunun geçici olduğunu, saçların yenilenme sürecine girdiğini söylüyor. Bazıları ise PRP’den sonra dökülmenin daha da hızlandığını ve toparlanmadığını yazmış. Açıkçası hangisi normal süreç, hangisi olumsuz bir durum ayırt edemiyorum. Doktorlar genelde “ilk başta artış olabilir” diyor ama yaşayanların deneyimi benim için daha önemli.

Saçlarım zaten ince telli ve seyrek. Bir de PRP sonrası daha fazla dökülürse, psikolojik olarak kaldırabilir miyim bilmiyorum. O yüzden bu süreci gerçekten yaşayanların yorumlarını merak ediyorum.

PRP yaptırdıktan sonra saç dökülmesinin artması normal mi, yoksa ters giden bir durum mu?

Ben PRP yaptırdıktan sonra ilk 1 ay dökülmenin arttığını net şekilde fark ettim ve açıkçası çok panikledim. Doktorum bunun şok dökülme gibi geçici bir süreç olduğunu söyledi. Gerçekten de ikinci aydan sonra dökülme azaldı ve toparladı.

Oyla 0
Bende dökülme artışı olmadı ama azalma da hemen olmadı. Herkesin bünyesi farklı tepki veriyor sanırım. Forumlarda okuduğum kadarıyla kısa süreli dökülme yaşayan çok kişi var ama çoğu sonradan düzelmiş.

Oyla 0
Benim dökülmem PRP sonrası belirgin şekilde arttı ve açıkçası eski haline dönmesi uzun sürdü. Doktorum hormonal dökülme olduğu için PRP’nin tetiklemiş olabileceğini söyledi. O yüzden altta yatan sebep çok önemli bence.

Oyla 0
PRP sonrası dökülme yaşadım ama korkulacak bir şey değildi. Yeni çıkan saçların yer açma süreci gibi düşünmek gerekiyor. Sabırlı olunursa sonuçlar daha net görülüyor. Ben şu an eskiye göre daha memnunum.

Oyla 0
Bence bu süreç kişiden kişiye çok değişiyor. Ben ilk başta biraz dökülme yaşadım ama sonrasında saçlarım daha güçlü çıkmaya başladı. En önemlisi doktorun bu süreci baştan anlatması, yoksa insan çok strese giriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt