PRP ve Mezoterapi Arasında Kaç Gün Olmalı?

Melis Mirzaoğlu

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi için hem PRP hem de mezoterapi yaptırmak istiyorum. İkisini de çok araştırdım, her ikisinin de farklı avantajları var. Ancak aklıma takılan bir konu var: Bu iki işlem arasında ne kadar süre olmalı? Çünkü bazı yerler “aynı gün yapılabilir” diyor, bazıları “mutlaka birkaç gün ara verilmeli” diyor.

PRP, saç köklerini kişinin kendi kanından elde edilen plazmayla içeriden onarıyor; mezoterapi ise vitamin ve mineral karışımlarıyla dışarıdan besliyor. Yani mantıken birbirini tamamlayan işlemler gibi görünüyor. Fakat saç derisine iki farklı enjeksiyon uygulandığı için, cildin toparlanması için biraz zamana ihtiyaç duyuluyor olabilir.

Uzmanım arada en az 5 ila 7 gün olması gerektiğini söyledi. Deri o sürede dinlenip yenilenme sürecini tamamlıyormuş. Yine de internette bazı kişiler “3 gün arayla yaptım, hiçbir sorun olmadı” diyor.

Gerçekten bu iki işlem arasında ideal süre ne olmalı?

Daha kısa aralıklarla yaptırmak etkiyi artırır mı yoksa saç derisini yorar mı?

Ben PRP ve mezoterapiyi dönüşümlü yaptırıyorum. Uzmanım 1 hafta ara bırakmamı önerdi. O şekilde hem cilt toparlanıyor hem de işlemler daha etkili oluyor.

Oyla 0
Ben 5 gün arayla yaptırdım, hiçbir sorun yaşamadım. Derim hassas olmasına rağmen tahriş olmadı. Yine de her cilt tipi farklı, doktor tavsiyesi önemli.

Oyla 0
İki işlemi arka arkaya yapmak saç derisini yorabiliyor. Ben 1 hafta ara verdim, çok iyi sonuç aldım. Cildin kendini yenilemesi gerekiyor.

Oyla 0
Benim uzmanım 3 gün arayla uygulama yaptı ama dozları düşük tuttu. Hafif kızarıklık dışında sorun olmadı. Etkisi birleşince saçım çok toparlandı.

Oyla 0
Bence arayı kısa tutmamak daha iyi. Ben 10 gün ara verdim, işlem sonrası cildim dinlenince sonuç daha kalıcı oldu. Acele etmemek önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt