PRP ve Mezoterapi Fiyat Farkı Neden Oluyor?

Elvin Karaca

Kayıtlı Üye
Cilt yenileme işlemlerini araştırırken herkesin dilinde PRP ve mezoterapi var. İkisi de gençleştirici, parlaklık kazandıran uygulamalar ama fiyatlar arasında ciddi fark var. Bazı klinikler PRP’yi seans başına 2500 TL’ye yapıyor, mezoterapi ise 4000 TL’den başlıyor. Bu farkın nedeni tam olarak ne, anlayamadım.

PRP’de kişinin kendi kanından alınan plazma kullanılıyor, mezoterapideyse vitamin, mineral ve hyaluronik asit gibi karışımlar enjekte ediliyor. Yani biri daha “doğal”, diğeri “hazır içerikli” gibi. Ama fiyat farkı bu kadar fazla olmalı mı? Bazı klinikler tam tersi söylüyor; “PRP daha zahmetli, o yüzden pahalı olmalı” diyor. Herkes başka bir bilgi veriyor, neye inanacağımı şaşırdım.

Bir yandan cildimi canlandırmak istiyorum, özellikle yanaklarda kuruluk ve matlık başladı.

Ama yanlış bir seçim yapıp hem bütçemi zorlamak hem de etkisiz bir işlem yaptırmak istemiyorum.

2026’ya doğru plan yaparken bu iki işlem arasında gerçekten fark varsa bilmek isterim.

Sizce PRP mi, mezoterapi mi daha etkili? Aradaki fiyat farkı sadece kullanılan ürünlerden mi kaynaklanıyor?

PRP’de kendi kanın işlendiği için malzeme masrafı az ama laboratuvar ekipmanı ve steril koşul gerekiyor. Mezoterapi ise kullanılan karışımın markasına göre pahalılaşabiliyor. Fiyat farkı genelde buradan geliyor.

Oyla 0
Cilt tipine göre biri diğerinden daha iyi sonuç verebilir. Mezoterapi hızlı nem kazandırır, PRP ise zamanla kolajen üretimini artırır. Kliniklerde kullanılan ürün kalitesi ve uygulayıcı deneyimi fiyatı değiştiriyor.

Oyla 0
Arkadaşım aynı klinikte iki işlemi de yaptırdı. PRP daha uygun fiyatlıydı ama etkisi yavaş geldi. Mezoterapi hemen aydınlık bir görünüm sağladı. Fiyat farkı sonuç süresinden de kaynaklanıyor olabilir.

Oyla 0
PRP’de kullanılan tüplerin markası bile fiyatı etkiliyor. Bazı klinikler özel PRP kitleriyle çalışıyor, o yüzden seans ücreti artıyor. Mezoterapi hazır kokteyllerle yapıldığı için ürün maliyeti zaten yüksek.

Oyla 0
Her iki işlemin amacı benzer ama uygulama tekniği ve kullanılan içerik farklı. Mezoterapi markalı ürünlere dayandığı için fiyat farkı kaçınılmaz. Cilt yenilemede hangisi uygun, önce dermatolog belirlemeli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt