PRP Ve Mezoterapi Yaptıranlar Gerçekten Saç Dökülmesinde Faydasını Gördü Mü?

Nermin Çalışkan

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saç dökülmesiyle uğraşıyorum ve açıkçası bu durum beni son zamanlarda fazlasıyla yormaya başladı. Eskiden saçlarım benim için bu kadar önemli değildi ama zamanla aynaya baktıkça seyrekleştiğini görmek insanın moralini gerçekten bozuyor. Özellikle tepe ve yanlarda incelme belirginleşince artık bir şeyler yapmam gerektiğini hissettim.

Son dönemde PRP ve mezoterapiyi çok araştırıyorum ama okuduklarım beni daha da kararsız hale getiriyor. Bazı kadınlar dökülmenin azaldığını, saçlarının güçlendiğini söylüyor, bazıları ise birkaç ay sonra her şeyin eski haline döndüğünü yazmış. Açıkçası hangisine inanacağımı bilmiyorum. Hem maddi olarak kolay bir karar değil hem de boşuna umutlanmak istemiyorum.

Benim dökülmem tamamen kellik seviyesinde değil ama saç tellerim çok inceldi, saçlarım sönük ve cansız duruyor. Bir yandan “ya işe yararsa” diyorum, bir yandan da hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.

PRP ve mezoterapi yaptıran kadınlar gerçekten saç dökülmesinde faydasını gördü mü, sizce denemeye değer mi?

Ben mezoterapi yaptıranlardanım ve açıkçası beklentim çok yüksekti. Yeni saç çıkışı gibi bir mucize yaşamadım ama saçlarımın daha canlı ve güçlü olduğunu net şekilde hissettim. Özellikle tararken kopan saç sayısı azaldı, bu bile beni psikolojik olarak rahatlattı.

Oyla 0
PRP bende ilk başta hiçbir şey yapmadı gibi hissettirdi. Hatta “boşa para mı verdim” diye çok düşündüm. Üçüncü aydan sonra dökülme gözle görülür şekilde azaldı. Sabırlı olunca etkisi daha net anlaşılıyor ama kısa sürede sonuç beklememek lazım.

Oyla 0
Ben ikisini birlikte yaptırdım. Mezoterapi saç derimi rahatlattı, PRP ise dökülmeyi yavaşlattı diyebilirim. Tamamen durmadı ama eskisi gibi her yıkamada moralim bozulmuyor. Düzenli bakım yapmazsanız etkisi kalıcı olmuyor.

Oyla 0
Açıkçası bende çok büyük bir fark olmadı. Bir süre saçlar daha dolgun durdu ama 6 ay sonra dökülme tekrar başladı. Doktorum bunun hormonal ve genetik olduğunu söylemişti, o yüzden mucize beklememek gerekiyormuş.

Oyla 0
Ben tekrar yaptırırım diyenlerdenim. Dökülmeyi tamamen bitirmedi ama saçlarım daha sağlıklı görünüyor. Özellikle ince telli saçlar için biraz toparlayıcı etkisi var. Tek başına değil ama destek olarak işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt